Trump şimdi ne yapacak

Trump şimdi ne yapacak

ABD tarihine damga vuran 6 Ocak Kongre baskınını körüklediği gerekçesiyle azil süreci başlatılan Trump'ı köşeye sıkıştıracak gizli kayıtlar ortaya çıktı.

ABD tarihine damga vuran 6 Ocak Kongre baskını ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 6 Ocak günü ABD Senatosu'nda Biden'in başkanlığı tescil edilirken, Trump destekçileri kongre binasını basmıştı. Baskında 1 polis toplam 6 kişi hayatını kaybetmişti. Baskının ardından ABD senatosu başkanlık süresi sona ermiş olsa da eski Başkan Donald Trump hakkında azil süreci başlatmıştı. Trump'ın olayları körüklediğine dair azil süreci devam ederken, saldırıların yaşandığı 6 Ocak günü çekilen güvenlik kamerası görüntüleri ve gizli kamera kayıtları hem ABD hem de uluslararası kamuoyunun gündemine damga vurdu.

PENCE'İ ASIN!

The Guardian'da yer alan habere göre daha önce yayınlanmamış güvenlik görüntülerinde, Biden'in zaferini tescil etmek için gerçekleştirilen oturuma başkanlık eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ailesinin, isyancıların Kongre Binası'nı ihlal etmesinden yaklaşık 15 dakika sonra Senato salonunun yakınındaki bir odadan tahliye edildiği görülüyor. Aynı zamanda videolarda zırhlı ve ellerinde beyzbol sopası olan göstericilerin camları kırarak binaya giriş yaptığı ve Başkan Yardımcısı Mike Pence için “Mike Pence’i asın” sloganları attığı görülüyor.

PELOSI’Yİ BİNADA ARADILAR

Kongre binasını basan göstericilerle senatörlerin karşılaşmamasının büyük bir şans olarak görüldüğü videolarda Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi bulmak isteyen bir grubun onun adını bağırarak söylediği ve hakaretler yağdırdığı da görülüyor. Polis memuru Eugene Goodman’ın da hem göstericileri uzaklaştırmakta hem de Senatör Mitt Romney’i yönlendirerek bir facianın eşiğinden döndürmeyi başarması dikkat çekiyor.

Son dönemde Trump’ın en büyük muhalifi olan Cumhuriyetçi Senatör, “Ben saldırganlara o kadar yakın olduğumu bilmiyordum. Bunun düşününce kalbim sıkışıyor ve bir damla gözyaşı düşüyor. Çok stresli ve gerilim dolu bir andı” dedi.

ABD'li senatörler, Kongre Binası işgalinin rastgele bir kaos eylemi olmadığını, birkaç ay boyunca Trump tarafından "kışkırtılan" bir olay olduğunu öne sürüyor. Daha önce görülmemiş güvenlik görüntülerinde, Trump'ın şiddeti durdurmak için harekete geçmeyerek başkanlık yeminini ihlal ettiğini ve bunun yerine destekçileri Amerikan hükümetinin koltuğuna baskın yaparken "neşeyle" izlediğini iddia ediyor.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.