Trump'ın damadı 2 milyon Filistinliyi sürmeyi önerdi

Trump'ın damadı 2 milyon Filistinliyi sürmeyi önerdi

Jared Kushner, işgal altındaki Filistin için "makul" planlar olarak Filistinlilere yönelik etnik temizliği ve Gazze Şehri'nin ortadan kaldırılmasını pervasızca savunuyor.

Jared Kushner, işgal altındaki Filistin için "makul" planlar olarak Filistinlilere yönelik etnik temizliği ve Gazze Şehri'nin ortadan kaldırılmasını pervasızca savunuyor.

square-1469132982-gettyimages-93137490.jpg

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve üst düzey dış politika danışmanı Jared Kushner, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin kitlesel olarak sınır dışı edilmesi ve kuşatma altındaki Filistin topraklarında bir kıyı şeridi oluşturulması çağrısında bulundu. 

8 Mart'ta Harvard Üniversitesi'nde Profesör Tarek Masoud'la yaptığı röportajda Kushner, "İsrail" soykırım savaşını sürdürürken Gazze Şeridi'ndeki Filistinli vatandaşların "temizlenmesini" savundu. 

Kushner,en çok , bir yanda birçok Arap ve Müslüman devleti, diğer yanda "İsrail" arasındaki normalleşme görüşmelerine liderlik etmesiyle tanınıyor . Onun Beyaz Saray'da olduğu süre boyunca ABD, Büyükelçiliği'nin merkezini "Tel Aviv"den "İsrail"e, işgal altındaki Kudüs'e devretti; bu, Filistinlilerin devlet olma hakkına eşi benzeri görülmemiş bir saygısızlığa işaret ediyordu.

Harvard Üniversitesi Orta Doğu Girişimi fakülte başkanı Masoud'a konuşan Kushner, "Gazze'nin sahildeki mülkleri çok değerli olabilir... eğer insanlar geçim kaynakları oluşturmaya odaklanırlarsa" dedi. 

Kushner, 2 milyonu aşkın Filistinlinin etnik temizliğini önerirken, "Orada biraz talihsiz bir durum var, ancak İsrail'in bakış açısına göre ben insanları buradan çıkarmak ve sonra temizlemek için elimden geleni yaparım" dedi. 

Kushner 2 milyondan fazla Filistinliyi nereye götürecek?

Kushner'in büyük planı, milyonlarca Filistinliyi Gazze Şeridi'nin doğusunda yer alan işgal altındaki El-Nakab çölüne ve Mısır'daki Sina çölüne zorla yerinden etmektir. 

İsrail'in karar alma mekanizmasına kendisi liderlik edecekse, bir numaralı önceliğinin Filistinlileri "diplomasi" yoluyla Filistin'in tarihi şehri Refah'tan Mısır'a götürmek olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.