HAMAS’ın elindeki Yahudi esir açlıktan öldü

HAMAS’ın elindeki Yahudi esir açlıktan öldü

"İsrail'in" Gazze'ye ulaşmaya çalışan tüm yardımları bloke ettiği bir dönemde yetersiz beslenme ve ilaç eksikliği nedeniyle Begev Bukhataf isimli esirin öldüğü bildirildi..

El Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Ebu Ubeida , Cumartesi günü İsrailli esir Begev Bukhataf'ın yetersiz beslenme ve ilaç yokluğu nedeniyle öldüğünü duyurdu. 
Ebu Ubeida daha önce hem İsrailli tutsakların hem de Filistin halkının açlıkla, gıda güvensizliğiyle ve hayatlarını tehdit eden  hastalıklarla mücadele ederken karşı karşıya kaldıkları koşulları vurgulamıştı .
Ebu Ubeida, açıklamasında, Tugayların askeri medyası tarafından yayınlanan esirin videosunda, esirin "İsrail" hedeflemelerinden ve hava saldırılarından sağ kurtulmuş olmasına rağmen yiyecek ve ilaç eksikliğinden kurtulamadığını, İsrailli esirlerin Gazzelilerin çektiği sıkıntıların aynısını onlar da çekecek. 
Mart ayının başında Ebu Ubeida, İsrail işgal güçleri tarafından öldürülen "düşman mahkumların" sayısının "yetmişi aşmış olabileceğini" açıklamıştı.
Bu, İsrail hava saldırılarının Gazze Şeridi'nde Filistin Direnişi tarafından tutulan toplam yedi İsrailli esiri öldürmesinden sonra geldi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.