Merkel'den mutasyon uyarısı

Merkel'den mutasyon uyarısı

Almanya'da koronavirüs salgı tedbirleri 7 Mart'a kadar uzatıldı. Alınan kısıtlama kararının gerekçesini açıklayan Başkanı Angela Merkel, baskın mutasyon konusunda uyardı.

Kovid-19'un mutasyona uğraması ile birlikte kısıtlama kararının 7 marta kadar uzatan Almanya'da Başbakan Angela Merkel, uzatma kararına ilişkin sebepleri açıkladı. Almanya Başkanı Angela Merkel, kısıtlamaların gerektiğinden fazla sürdürülmeyeceğini açıkladı.

Almanya parlamentosunun alt kanadı Bundestag’a konuşan Merkel, insanların özgürlüklerinin sınırlandırılmasıyla yaşadıkları yalnızlığı ve yılgınlığı anladığını ancak virüsün yeni mutasyonlarının oluşturduğu risk nedeniyle kısıtlamaların hala gerekli olduğunu söyledi. Virüsün yayılmaması için yapılan mücadelede yüksek bir bedel ödendiğini dile getiren Merkel, alınan tedbirlerin insanlar için ne anlama geldiğini bir gün bile unutmadığını söyledi. Merkel, 'yeni mutasyonların baskın hale gelmesi durumuna hazır olmalıyız' dedi.

Merkel, şimdiye kadar sağlık sisteminin kapasitesinin sonuna gelmesinin engellendiğini belirterek “Tüm tedbirler demokrasimizin kurallarına göre kararlaştırıldı. Bu onları yasal yapıyor. Ancak bir demokraside bu kısıtlamaları gerektiğinden bir gün fazla sürdürmeme yükümlüğünde olduğumuzu da çok iyi biliyorum. Bu tedbirlerin sebepleri ortadan kalktığında bunlar kaldırılmalı. Hükümetin hedefi de bu.” değerlendirmesinde bulundu.

MUTASYON UYARISI

Aşılamanın başladığını, tedbirler sonucunda enfeksiyon sayılarının azaldığına işaret eden Merkel, ancak şimdi mutasyona uğrayan virüs türlerinin tehlikesinin bulunduğunu vurguladı.

"Üç virüs türü de Almanya’da görüldü." diyen Merkel, bunların daha agresif ve daha bulaşıcı olduğunu aktardı.

Öte yandan Angela Merkel, eyalet başbakanlarıyla dün video konferans yoluyla yaptığı toplantıda, Covid-19 ile mücadele kapsamında 14 Şubat’a kadar geçerli olan tedbirlerin 7 Mart’a kadar uzatılması kararı almıştı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.