İsrail savaşa hazırlanıyor!

İsrail savaşa hazırlanıyor!

Peş Peşe tatbikatların yapıldığı Doğu Akdeniz, işgalci İsrail’e antrenman sahası oluyor… İsrail, bölgede “War Month” isimli en geniş kapsamlı tatbikata hazırlanıyor…

Doğu Akdeniz’de sıcak savaş ihtimali derinden hissedilirken, Türkiye karşıtı cephede yer alan aktörler son süreçte peş peşe tatbikatlar gerçekleştiriyor. Bölgede yapılan ve yapılması planlanan tatbikatlar arasında yer alan “Noble Dina 2021”, “Onisilos-Gedeon 2021” ve “Iniocho 2021” dikkat çekerken, önümüzdeki süreçte gözlerin çevrileceği bir diğer tatbikat da “War Month” olacak. “War Month” ile yanı başımızdaki Kıbrıs’ta savaş hazırlığı yapacak olan Siyonist İsrail, ilk kez sınırları dışında bu kadar uzun süreli bir tatbikatta bulunacak. Söz konusu tatbikat, İsrail’in işgal ettiği Filistin toprakları haricinde gerçekleştirdiği en büyük tatbikat da olacak.

MART AYININ BAŞINDA “NOBLE DINA” DÜZENLENMİŞTİ

doğu Akdeniz’deki enerji paylaşım mücadelesinde Türkiye karşıtı cephe, üst üste yaptıkları askeri tatbikatlarla dikkat çekiyor. 2021 yılının başından bu yana sıklığı artırılan tatbikatlarla ABD, İsrail, Fransa, Yunanistan ve GKRY gibi aktörler, adeta Türkiye ile olası bir savaşın hazırlıklarını yapıyor. Son dönemde “Noble Dina 2021”, “Onisilos-Gedeon 2021” ve “Iniocho 2021” gibi tatbikatlar gerçekleştirilirken, bölgede gözlerin çevrileceği bir diğer tatbikat da “War Month” olacak.

BATI ŞERİA VE LÜBNAN’A KARŞI!

İsrail Savunma Güçleri (IDF) tarafından Kıbrıs’ta, bir ay süreyle geniş kapsamlı bir askeri tatbikatta bulunulacak. Tatbikatta Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’dan gelebilecek tehditlere karşı çalışılacak. Söz konusu tatbikat, İsrail’in işgal ettiği Filistin toprakları haricinde gerçekleştirdiği en büyük tatbikat olacak.

 

İSRAİL BASININDAN “TÜRKİYE HEDEF ALINABİLİR” İDDİASI

Kıbrıs’ın güneyinde İsrail rejimi tarafından düzenlenecek geniş kapsamlı tatbikata dair İsrail rejimi medyasında dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Bahsi geçen haberlerde İsrail ordusunun ilk kez sınırları dışında bu kadar uzun süre kalacağı kaydedilirken, tatbikat sürecinde Türkiye’nin de hedef alınabileceği dile getirildi. Bu doğrultuda tatbikatın yapıldığı süre zarfında bölgenin hava trafiğine kapatılacağı, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait unsurların bölgeye girmesi halinde İsrail tarafından hedef alınacağı savunuldu.

 

MART AYININ BAŞINDA “NOBLE DİNA” DÜZENLENMİŞTİ

Doğu Akdeniz’de Türkiye karşıtı emperyalist cephenin geçtiğimiz Mart ayında düzenlemiş olduğu “Noble Dina 2021” isimli tatbikat dikkat çekmişti. 7-12 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen tatbikata İsrail, Fransa, Yunanistan ve GKRY katılmıştı. Öte yandan her yıl düzenlenen tatbikata Fransa ilk kez katılımda bulunmuştu. Söz konusu tatbikatın ardından açıklamada bulunan İsrail rejimi Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, tatbikat kapsamında farklı senaryoların yanı sıra arama ve kurtarma eğitimlerinin de yapıldığını belirtmiş ve her yıl düzenlenen tatbikatın amacının, katılımcı ülkelerin filoları arasındaki iş birliğini artırmak ve mesleki bilginin derinleştirmesini sağlamak olduğunu dile getirmişti. 7-12 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen “Noble Dina 2021” isimli tatbikatın ardından 16-24 Mart tarihlerinde de Girit’in Suda Körfezi’nde ABD, Yunanistan ve GKRY özel birliklerinin katılımıyla bir başka tatbikatta bulunulmuştu.

KIBRIS’TA “ONISILOS-GEDEON 2021” TATBİKATI

Doğu Akdeniz’de atılan illegal adımların başını çeken işgalci İsrail rejiminin katılımıyla Kıbrıs’ın güneyinde iki gün süren bir tatbikat gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan ve dün nihayete eren tatbikatın GKRY’nin kara ve hava sahasının büyük bir kısmında gerçekleştirildiği ve 2021 yılıyla ilgili İkili Askeri İşbirliği Programı çerçevesinde olduğu öğrenildi. Öte yandan konuya ilişkin bilgi aktarımında bulunan Rum haber kaynakları, tatbikatın İsrail Hava Kuvvetleriyle işbirliği içerisinde, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) hava savunma sisteminin kontrolüyle ilgili olduğunu kaydetti.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE TATBİKAT VAR

Türkiye karşıtı ülkeler tarafından peşi sıra düzenlenen tatbikatlar dikkat çekerken, önümüzdeki günlerde de bölgede “Iniocho 2021” isimli tatbikatın düzenlenmesi planlanıyor. ABD, İsrail rejimi, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve İspanya’nın katılması beklenen tatbikatta Yunan jetlerinin yanı sıra altmıştan fazla yabancı savaş uçağının yer almasının planlandığı ifade ediliyor.

İŞGALCİ İSRAİL REJİMİ YANIBAŞIMIZDA SAVAŞA HAZIRLANACAK

“Noble Dina 2021”, “Onisilos-Gedeon 2021” ve ‘”Iniocho 2021” gibi tatbikatların yanı sıra bölgede gözlerin çevrileceği bir diğer tatbikat da “War Month” olacak. Bu bağlamda işgalci İsrail rejimi Savunma Güçleri (IDF) tarafından Kıbrıs’ta, bir ay süreyle geniş kapsamlı bir askeri tatbikatta bulunulacak. Tatbikatta Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’dan gelebilecek tehditlere karşı çalışılacak. “War Month” isimli tatbikat dikkat çekici birçok noktayı barındırıyor. SBöz konusu tatbikat, İsrail rejiminin işgal ettiği Filistin toprakları haricinde gerçekleştirdiği en büyük tatbikat olacak. İsrail rejiminin özel kuvvetlerinin yanı sıra hava ve deniz kuvvetlerinin de katılımda bulunacağı tatbikatta F-35 jetleri de havalanacak.

İSRAİL BASINI: “TÜRKİYE, İSRAİL TARAFINDAN HEDEF ALINABİLİR”

Kıbrıs’ın güneyinde İsrail rejimi tarafından düzenlenecek geniş kapsamlı tatbikata dair İsrail rejimi medyasında dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Bahsi geçen haberlerde İsrail ordusunun ilk kez sınırları dışında bu kadar uzun süre kalacağı kaydedilirken, tatbikat sürecinde Türkiye’nin de hedef alınabileceği dile getirildi. Bu doğrultuda tatbikatın yapıldığı süre zarfında bölgenin hava trafiğine kapatılacağı, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait unsurların bölgeye girmesi halinde İsrail tarafından hedef alınacağı savunuldu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.