AK Partili Türkeş’ten Kavala çıkışı

AK Partili Türkeş’ten Kavala çıkışı

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'nın avukatları tarafından yapılan yeniden yargılama talebi hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Türkeş yeniden yargılama çağrılarına karşı gelenlere tepki göstererek, "Neye karşısınız? Kavala’nın nihayet tahliye olma ihtimalinin yüksek olmasına mı? Türkiye'nin uluslararası haksız ithamlardan kurtulmasına mı?” diye sordu.

Gezi Davası kapsamında yeniden yargılama talep eden Osman Kavala'nın avukatlarının dilekçesi, Türkiye gündemine oturdu. Bu süreçle ilgili olarak AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Türkeş, yargılama sürecinin yeniden başlatılması talebine dair kamuoyunda yapılan tartışmalara ve eleştirilere sert bir dille yanıt verdi.

Tuğrul Türkeş'in yaptığı açıklamaya göre, Osman Kavala'nın avukatlarının verdiği yeniden yargılama talebi dilekçesi, hem uluslararası alanda hem de Türkiye'nin iç hukuku açısından büyük önem taşıyor. Kavala'nın yedi yıldır tutuklu olması ve süregelen yargı süreci, çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Türkeş, hukuki süreç hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan ve dilekçenin tamamını görmemiş olan kişilerin bu duruma karşı çıkmasını eleştirdi.

Türkeş, bu kişilerin hangi gerekçelerle ve neye dayanarak eleştiri yönelttiklerini sorguladı ve bu durumu şu seçeneklerle dile getirdi:

"A- Abdülkadir Selvi'nin meseleyi yazmış olmasına mı?

B- Osman Kavala'nın nihayet tahliye olma ihtimalinin yüksek olmasına mı?

C- Türkiye'nin uluslararası arenada haksız ithamlardan kurtulmasına mı?

D- Kendilerinin bunu akıl edememesine mi?

E- Onların oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdan sislerin dağılıyor olmasına mı?

F- Düşünmek bile istemiyorum ama acaba konunun iç hukuk ile çözülmesi bazı çevreleri rahatsız mı ediyor?"

Yapılan eleştirilerin ardındaki motivasyonları ve bu eleştirilerin kaynağını anlamaya çalıştığını belirten Türkeş, eleştirilerin, konunun gerçeklerinden uzak bir "gri ortam" yaratmaya çalıştığını ifade etti. Türkeş, hukuki süreçler ve uluslararası algılar üzerinden Türkiye'nin iç ve dış politikasını etkileyebilecek bu davada, adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.