İYİ Parti'de devir teslim: Dervişoğlu Akşener'den görevi devraldı

İYİ Parti'de devir teslim: Dervişoğlu Akşener'den görevi devraldı

İYİ Parti'nin 5. Kurultayı'nda genel başkan seçilen Dervişoğlu, görevi eski Genel Başkan Akşener'den teslim aldı. Dervişoğlu, "Sadece bir koltuk devralmıyorum; bir ülküyü, bir hedefi ve idealler demetini teslim alıyorum.

 Onu da bir bayrak gibi teslim alıyorum. O bayrağı daha yükseklere taşımanın, kutlu hedeflere götürmenin sözünü veriyorum" dedi. Akşener ise, "Ben bir sandalye değil, hepimizin ortak birikimini de devrediyorum. Bu değişim umuyorum gençlerimize de örnek olacak." diye konuştu.

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda üçüncü turda en çok oyu alarak Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, görevi eski genel başkan Meral Akşener'den devraldı.

Dervişoğlu, burada yapılan törenle görevi Meral Akşener'den devralarak genel başkanlık görevine başladı. Akşener, Dervişoğlu birbirlerine çiçek takdim ederek "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

9169481.jpg

Dervişoğlu, devir teslim sırasında yaptığı konuşmada "Bu yolculuğun nasıl başladığına şahitlik edenlerdenim. Milletimiz için, hürriyet ve istiklal için, demokrasimiz için, bu zamana kadar unutulanları hatırlatmak için, devletimiz için de itibar yolculuğu diyoruz. Yolculuğumuzun her adımında Sayın Genel Başkanımızın teri, mücadelesi, fedakarlıkları var. Ben Türk milletinin huzurunda kendisine ülkemize katkılarından dolayı şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

"SADECE BİR KOLTUK DEVRALMIYORUM, BİR ÜLKÜYÜ TESLİM ALIYORUM"

Dervişoğlu ayrıca, "Sadece bir koltuk devralmıyorum; bir ülküyü, bir hedefi ve idealler demetini teslim alıyorum. Onu da bir bayrak gibi teslim alıyorum. O bayrağı daha yükseklere taşımanın, kutlu hedeflere götürmenin sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.

DERVİŞOĞLU'NDAN AKŞENER ADINA 2017 FİDAN BAĞIŞI

Ayrıca Dervişoğlu, Akşener adına TEMA Vakfı’na yaptığı 2017 fidan bağışının sertifikasını takdim ederek "Ben bu devir teslim töreninde Genel Başkanıma dikmiş olduğu fidanın orman olduğunun müjdesini vermeye geldim. 2017'de kurulduk şimdi bir ‘İYİ'ler Ormanı’ oluşturuyoruz Sivas'ta Ovacık bölgesinde. Bunun hatırası olarak sizlere 2017 fidan bağışladım" dedi.

"BİR BİRİKİM DEVREDİYORUZ"

Akşener ise şunları söyledi:

"Partimizi kurarken biz, biz olduk. Çok ilginç bir kurultay oldu. Herkesin herkese hakaret ettiği sistemleri biliyor izleyenler. Ama biz kurultayımızda bir ilki başardık. Bütün bunlara baktığınızda aslında kurumsallığı oluşmuş bir siyasi partiyiz. İnşallah bundan sonraki fasılda iktidarın yolu açılacak. Ben Genel Başkanımıza bir sandalye devretmiyorum, bir birikimi de devrediyorum, bu hepimizin ortak birikimi. Dostluk ilişkisini bile didikleyen bir psikoloji var. İnsanlar birbiriyle düşmanlığa o kadar alışmış ki maalesef dostluğun ne olduğunu unutmuş Türkiye. İnşallah bizim ortaya koyduğumuz dostluk içindeki değişim, Türkiye'ye örnek olacak, gençlerimize örnek olacak. Ben çok mutluyum. O bayrak hepimizin emeği olan bir bayrak. Zaten benden boyu uzun zaten, daha yükseğe çıkarak”

AKŞENER PARTİLİLERLE VEDALAŞTI

Devir teslimin ardından Dervişoğlu, Akşener'i partililerin alkışları arasında aracına kadar uğurladı. Akşener, kapıda partililerle vedalaştı.

Devir teslim töreninin ardından Dervişoğlu ve yeni parti yönetimi Anıtkabir’i ziyaret edecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.