Fay çok gerildi 3 bölgede 7 üzeri deprem bekliyorum

Fay çok gerildi 3 bölgede 7 üzeri deprem bekliyorum

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğu Anadolu Fayı üzerinde incelemelerini yoğunlaştıran Prof. Dr. Ercan, gerilme hızının arttığına dikkat çekerek 3 şehir için uyardı.

Maraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerden sonra dikkatlerin çevrildiği Doğu Anadolu Fayı için deprem uzmanları uyarılarını sürdürüyor. Uzmanlar tarafından Doğu Anadolu’nun kırılmaya hazır olduğu ve 7’nin üzerinde deprem üretebileceği ifade ediliyor.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından Doğu Anadolu Fayı için uyarılarda bulundu. Türkiye'de depreme en duyarlı bölge olarak Bingöl-Karlıova'yı işaret eden Ercan, yapılaşmanın 8 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olması gerektiği uyarısında bulundu.

"Gökdere, Ilıca ve Karlıova'ya dikkat" ifadelerini kullanan Ercan, şunları kaydetti:

"Doğu Anadolu Kırığı boyunca gerilme hızı KD'ya Bingöl- Karlıova'ya doğru gittikçe artıyor. Türkiye'de depreme en duyarlı yer burasıdır. Yapılaşma kayalık yerlerde, M8,0'e dayanacak güçte yapılmalıdır. Gökdere, Ilıca, Karlıova'ya dikkat." 

“GÖKDERE’DE 6,5 – 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM OLABİLİR” 
Palu’nun Gökdere bölgesindeki deprem fayına dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, “Elazığ’ın kuzeyinde Palu kolu var. Elazığ Palu kolu kırıldı. Ama ondan sonra bir de Gökdere kolu var. Yeni deprem beklediğim yer orası. Gökdere’nin olduğu yer. Bir de Bingöl Ilıca’dan Karlıovaya kadar olan kesim. Burası çok geriliyor. Gökdere ve Karlıova kolları farklı kollar. Orada ayrı ayrı depremler bekliyorum. Gökdere’de 6,5 – 7 büyüklüğünde bir deprem olabilir orada” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.