Uniswap’e Balina İlgisi: UNI Fiyat Yorumları

Uniswap’e Balina İlgisi: UNI Fiyat Yorumları

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, balinaların Uniswap (UNI) token’a olan ilgisi hakkında bir yazı kaleme aldı.

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, balinaların Uniswap (UNI) token’a olan ilgisi hakkında bir yazı kaleme aldı.

UNI’ye Balina İlgisi

 

Uniswap (UNI) fiyatı, Binance ve Coinbase’i çevreleyen SEC davası FUD’ı ve son yaşanan olumsuzluk nedeniyle düşmüştü. On-chain okumalar bir grup stratejik balinanın düşüşü satın aldığını gösteriyor ve bu genelde fiyat yükselişine işaret eder. SEC’in Haziran 2023’te Binance ve Coinbase’e karşı açtığı dava kripto piyasalarında bir dalgalanmaya neden oldu.

 

Ancak COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de dile getirildiği gibi Uniswap (UNI) günlük işlem hacimlerinin 800 milyon doların üzerine çıkmasının ardından hızla en çok kazananlar listelerine tırmandı. Bu hacim artışı piyasa için o kadar da iyi bir sinyal değildi. Çünkü hacmi şişiren şey satıcılardan gelen emirler oldu.

 

Bunlara ek olarak popüler altcoinin karşı karşıya kaldığı ters rüzgarlara rağmen stratejik bir balina kümesi direnç gösterdi. On-chain veriler 100.000 ila 1 milyon UNI tokenı tutan bir grup kripto balinasının 13 Ağustos ve 21 Ağustos tarihleri arasında düşüşü satın aldığını söylüyor. Fiyat yüzde 25 oranında erirken balinalar birikimlerini 3,25 milyon UNI artırdı.

 

Mevcut 4,7 dolarlık fiyatla balinaların toplamda 15,5 milyon dolarlık alım yaptığı görünüyor. Balinaların fiyat düşüşü sırasında bu kadar büyük bir meblağa yatırım yapması, Uniswap‘ın orta ve uzun vadeli performansına olan inançlarını da gösteriyor.

 

Uniswap Nedir?

 

Uniswap, merkezi olmayan finans (DeFi) tokenlarının otomatik alım satımını kolaylaştırmadaki rolüyle bilinen popüler bir merkezi olmayan alım satım protokolüdür.

 

Bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) örneği olan Uniswap, Kasım 2018'de piyasaya sürüldü, ancak DeFi fenomeni ve buna bağlı olarak token ticaretindeki artış sayesinde bu yıl önemli ölçüde popülerlik kazandı.

 

Uniswap, token ticaretini otomatik ve token sahibi herkese tamamen açık tutarken, geleneksel borsalara kıyasla ticaretin verimliliğini artırmayı amaçlıyor.

 

Uniswap, likidite sorunlarını otomatik çözümlerle çözerek daha fazla verimlilik yaratır ve ilk merkezi olmayan borsaları rahatsız eden sorunlardan kaçınır.

 

Eylül 2020'de Uniswap, protokolün geçmiş kullanıcılarına kendi yönetim jetonu UNI'yi oluşturarak ve ödüllendirerek bir adım daha ileri gitti. Bu, hem karlılık potansiyelini hem de kullanıcıların geleceğini şekillendirme yeteneğini ekledi - merkezi olmayan varlıkların çekici bir yönü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.