Ethereum ve Cardano Rakip Mi? ADA Kurucusundan Açıklamalar

Ethereum ve Cardano Rakip Mi? ADA Kurucusundan Açıklamalar

Kripto para piyasasında zaman zaman rakip altcoin’ler ile karşılaşıyoruz. Bazı isimler ise Cardano (ADA) ve Ethereum’un (ETH) birbirine rakip olduğunu iddia ediyor. Peki, Cardano kurucusu bu konu hakkında ne düşünüyor?

Kripto para piyasasında zaman zaman rakip altcoin’ler ile karşılaşıyoruz. Bazı isimler ise Cardano (ADA) ve Ethereum’un (ETH) birbirine rakip olduğunu iddia ediyor. Peki, Cardano kurucusu bu konu hakkında ne düşünüyor?

no

 

Bitcoinhaber.net adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi kripto para birimleri ile ilgili

Ethereum ve Cardabir tartışmada Cardano‘nun kurucusu Charles Hoskinson, Ethereum ve Cardano arasındaki karşılaştırmalara yanıt verdi. Elde edilen bilgilere göre WhaleChart tarafından Cardano’nun Ethereum’a rakip olup olamayacağına dair bir tartışma başlatıldı. Bu tartışmaya katılan OxNLY.arf adlı kullanıcı, Cardano’nun sadece Ethereum’un yol haritasını takip ettiğini iddia etti.

 

Bu iddialara yanıt veren Hoskinson ise Cardano’nun yeniliklerini sıraladı ve Hydra’nın işlem ücretleri konusunda yeni yollar denemeye devam ederken bir ana ağ lansmanı gerçekleştirdiğini belirtti.

 

Öte yandan Hoskinson, Ethereum’un programlama modelini eleştirdi ve Cardano’nun yan zincirlerinin Hydra ile simbiyotik bir ilişki içinde olduğunu belirtti. Ethereum’un kendi katman 2 ekosistemi tarafından yenildiğini belirterek, Ethereum’un programlama modelinin değiştirilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

 

Bunlara ek olarak Cardano, gelişiminin yavaşlığı ve kullanım alanlarının yetersizliği nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Ancak, Hoskinson, büyük hatalardan kaçınmak için yavaş ve istikrarlı bir gelişim yaklaşımı benimsediklerini ifade etti.

 

Cardano Nedir?

 

Cardano (ADA), blok zinciri teknolojisi ve kripto para birimi olan bir projedir. Cardano'nun amacı, daha ölçeklenebilir, sürdürülebilir ve akıllı sözleşmeleri destekleyen bir blockchain platformu oluşturmaktır. Cardano, akademik araştırmalara dayalı bir yaklaşım benimsemiş ve katmanlı bir yapı üzerine inşa edilmiştir.

 

Cardano'nun yaklaşımı, akademik araştırmaları ve bilimsel yöntemleri blockchain teknolojisinin geliştirilmesine entegre etmeye dayanır. Bu yaklaşım, projenin daha önce varolan sorunlara çözümler sunmaya çalışmasına ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmeye odaklanmasına yardımcı olabilir.

 

Cardano'nun arkasındaki şirketlerden biri IOHK (Input Output Hong Kong) olup, projenin kurucularından biri olan Charles Hoskinson, aynı zamanda Ethereum'un kurucularından biridir. Cardano'nun amacı, sadece bir kripto para birimi değil, aynı zamanda daha geniş bir blockchain ekosistemi oluşturmaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.