Yayıncı kuruluşun ödemesi gereken para hazineden mi ödendi?

Yayıncı kuruluşun ödemesi gereken para hazineden mi ödendi?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na TFF ile Beın Medya Grup ile yapılan anlaşmayı sordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun geçtiğimiz Kasım ayında sosyal medya paylaşımında TFF ile Beın Medya Grubu arasında yeni bir anlaşma sağlandığını duyurmuş ve sonrasın da yapılan anlaşmanın detaylarıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmamıştı. Konuyu Meclis'e taşıyan   Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konu ile ilgili henüz bir gelişme yaşanmamasına tepki göstererek, Muharrem Kasapoğlu'nun cevaplaması için bir soru önergesi verdi.

İşte Karaduman'ın Kasapoğlu'na verdiği soru önergesi:

Türkiye’de futbolun yayıncı kuruluşu olan Beın Medya Grup, son iki yılda döviz kurunun artışı ve pandemi gibi gerekçelerle yapılan anlaşmaya bağlı kalmamış ve futbol kulüplerine yapması gereken ödemelerin bir kısmını yapmamıştır. TFF ile Beın Medya Grup ile yapılan anlaşmada belirlenen miktarda geçtiğimiz yıl ciddi bir indirim yapılmış olmasına rağmen anlaşmaya bağlı kalınmamıştır. Geçtiğimiz Kasım ayında yaptığınız bir sosyal medya paylaşımında TFF ile Beın Medya Grubu arasında yeni bir anlaşma sağlandığını duyurmuştunuz. Ancak yapılan anlaşmanın detaylarıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştı. Anlaşma sağlanabilmesi için yayıncı kuruluşun ödemesi gereken miktarın devlet kasasından ödendiğine ilişkin haberler ulusal basına yansımıştır. Devlet kasasından ödenen miktarın 300 milyon TL olduğu söylenmektedir. Bu miktarın Spor Toto Teşkilatı tarafından karşılanacağı da iddia edilmektedir.
Bu bağlamda;
1.Türkiye futbolunun yayıncı kuruluşu olan Beın Sports’un Katar merkezli bir şirket olması dolayısıyla kayırıldığına yönelik görüşlere ilişkin bir açıklamanız var mıdır?
2.Futbol yayıncılığında tekelleşme yayıncı kuruluşun keyfi tutumlarına sebep olmaktadır, yapılan anlaşmaya bağlı kalmayan yayıncı kuruluşa yönelik Bakanlığınızın tavrı ne olmuştur?
3.TFF ile Bein Medya Grup arasında yapıldığını açıkladığınız anlaşmanın detaylarıyla ilgili resmi açıklama yapılacak mıdır? Yayıncı kuruluşun ödemesi gereken miktar nasıl karşılanmıştır?
4.Yayıncı kuruluşun ödemesi gereken miktarın devlet kasasından karşılandığı iddiaları doğru mudur?
5.Futbol yayıncılığında tekelleşmeyi ve dolayısıyla keyfi tutumları önlemek amacıyla Bakanlığınızın önümüzdeki sürece ilişkin bir planlaması var mıdır?

 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.