Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

Son dakika haberleri... İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında zehir zemberek sözlerle İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Son dakika haberleri... İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve parti yöneticilerine sert suçlamalarda bulunan Ümit Özdağ, "Partiyi CHP'nin uydu partisi haline getirdiler. İYİ Partililer bana kızacağına partinin iç işlerine karışan Ekrem İmamoğlu'na kızsın." dedi.

 

ÜMİT ÖZDAĞ İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

Özdağ şu ifadelere yer verdi:

 

Meral Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu. Tekrar söylüyorum, bunun tartışması yok. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisaklıdır. Telefon rehberinizde örgütün üst düzey isimlerin numarası varsa, konuşmalarınız da ortaya çıktıysa sen FETÖ'cüden öte örgütle iç içe geçmiş bir kişisin. Ve Akşener, FETÖ ile iltisaklılarla beraber yürüyor. Akşener'in beni bir kere daha ihraç etmeye cesaretinin olmadığını biliyorum ancak ben itifa edecek kadar cesurum, ve kurucusu olduğum partiden istifa ediyorum.

Ümit Özdağ’a yakın çevrelerden aktarılan iddiaya göre Ümit Özdağ ve arkadaşları yeni bir parti kurmak amacıyla çalışma içerisine girdi.

İYİ PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLMİŞ, MAHKEME KARARIYLA GERİ DÖNMÜŞTÜ

Ümit Özdağ, CNN Türk'te katıldığı programda partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu ileri sürmüştü.  Özdağ'ın İYİ Parti üyeliği ve Kurucular Kurulu üyeliğinden çıkarılmak da dahil olmak üzere kesin olarak ihracına müşterek parti disiplin kurulu tarafından 16 Kasım 2020'de oybirliği ile karar verilmişti. Karara itiraz eden Özdağ, Ankara 1'nci Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla yeniden İYİ Parti'ye dönmüştü. 

ADALET YERİNİ BULDU

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin kararı iptal etmiş ve Özdağ, İYİ Parti'ye 'adalet yerini buldu' paylaşımı ile geri dönmüştü. 

Detaylar gelecek... 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.