Türkiye keyfilik ve güçle yönetiliyor

Türkiye keyfilik ve güçle yönetiliyor

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Şu anda ülkemizi idare edenlerin, keyfilik ve güçle ülkeyi yönetme çabası içerisinde oldukları görülüyor.” dedi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Şubat Ayı İl Divan Toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirdi. Toplantıya Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, İl Başkanı Hüseyin Saydam, İl Müfettişi Ali Mücevher, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları Üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Parti Sözcüsü Birol Aydın, “Bir ülkede, bir toplumda yönetim iki şeyin üzerine bina edilir ya adalet ve hukukun üzerine bina edilir ve o ülke adalet ve hukukla yönetilir ya da keyfilik ve güçle yönetilir. Şu anda ülkemizi idare edenlerin, keyfilik ve güçle ülkeyi yönetme çabası içerisinde oldukları görülüyor.” dedi.

 

KONYA ÜÇÜNCÜ SAYFA HABERLERİYLE ANILIYOR

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Şehrimiz Konya son dönemde hele hele şu pandemi döneminde çıkan haberlerin ekseriyeti meyhane ve pavyonların basılmasıyla alakalı. Bu tür haberlerle çokça gündeme gelmekte. Bununla beraber şehrimiz üçüncü sayfa haberi diyeceğimiz gasp, cinayet, yaralama, hırsızlık gibi haberlerle de çok defa gündeme geliyor. Şehrimizin ismiyle birlikte anılmaması gereken birçok haberle gündeme gelmesi bizi derinden yaralıyor. Bu şehir böyle bir şehir değildi. Bu şehir Türkiye'nin hatta dünyanın en huzurlu şehirlerinden biriydi. Ne hale geldi.” ifadelerini kullandı.

GERÇEKLERİN ÜZERİ ÖRTÜLÜYOR

Son yıllarda kutuplaşmanın arttığını belirten Aydın, “Biz Saadet Partililer olarak, bir şeyin çok iyi farkındayız. Bir yerde, bir ülkede, bir toplumda veya bir harekette hamaset, duygusallık ve hissiyat ne kadar çok olursa, ne kadar yoğunluk kesbederse orada düşünme ve akıl perdelenir, ötelenir. Mutlaka ve muhakkak, hamasete ve hissiyata da ihtiyaç duyduğumuz noktalar var, biz maddi ve manevi tarafımızla insanız; fakat bunun dengeli olması icap ediyor. Ülkemizde maalesef, çok yoğun hamaset bir dili ve duygusal bir iklim toplumsal hayatımıza hakim kılınmaya çalışılıyor. Öyle ki rol model olarak önde giden insanların bile aklını kullanmadığı ve sağlıklı düşünmediği bir süreç yaşıyoruz.
Yine bir yerde, bir toplumda ve bir ülkede, kutuplaşma ve gerilim dozu ne kadar artarsa; orada gerçeklerin üstü o denli örtülüyor demektir, şu anda da ülke ve millet olarak bunu yaşıyoruz. 10 yıldır böyle bir kutuplaşma ve gerilim sürecini yaşıyoruz; fakat özellikle son 4-5 yıldır daha yoğun yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

GÜNDEM ÇOK AMA İŞ, AŞ, ÜRETİM VE KALKINMA YOK

Birol Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Gerçekler konuşulsun istenmiyor, memlekette onun için çokça gündem var. Gündem çok iş yok, gündem çok aş yok, gündem çok üretim yok, gündem çok ahlak yok, gündem çok, adalet yok, gündem çok diyalog ortamı yok, gündem çok hoşgörü yok, gündem çok vizyon yok, gündem çok güçlenme ve kalkınma yok, gündem çok ama maalesef toplumun temel beklentilerine derman olacak atılım yok. Bunca gündemin arasında ne yazık ki; doğrudan ülkemizi güçlendirecek ve toplumuzu derleyip toplayacak bir gündeme bir türlü kavuşamıyoruz. Bu da zayıf idarecilerin başvurduğu basit bir yöntemdir. Çünkü bizim bildiğimiz bir şey var, bu aslında siyaset biliminin en temel öğretisi ve bizim de inancımızın gereğidir, bir ülkede, bir toplumda yönetim iki şeyin üzerine bina edilir ya adalet ve hukukun üzerine bina edilir, ve o ülke adalet ve hukukla yönetilir ya da keyfilik ve güçle yönetilir. Şu anda ülkemizi idare edenlerin, keyfilik ve güçle ülkeyi yönetme çabası içerisinde oldukları görülüyor. Hırsızlığa, rüşvete, yolsuzluğa sessiz kalınarak ahlaki ve itikadi yozlaşmanın yaşandığı, Ekonomide faizci bir neo-liberal ekonomik anlayışı vahşice uygulayıp, elde avuçta ne varsa özelleştirip; buna mukabil de piyasada ne kadar kanaat önderi, medya mensubu, STK ve cemaat varsa, onların da olabildiğince kamulaştırıldığı, keyfilik ve hoyratlıkla, güç kullanarak iktidar etme biçiminin uygulandığı bir vasatta ve ortamda Saadet Partisi olarak siyaset yapıyoruz.” 

NE YAPTIĞINI BİLEN BİR SİYASİ PARTİYİZ

Bir vizyon, yönetim ve siyaset anlayışları olduğunu belirten Aydın, “İktidar partisinin algılarına ve yörüngesine teslim olmayacak kadar ne yaptığını bilen bir hareket ve bir siyasi partiyiz. İşte o siyasi partinin genel merkezden mahalle teşkilatına kadar 18 yıldır örgütlenmiş ve ne yaptığını bilen, hangi zihin kodlarıyla siyaset ettiğini bilen, bilinçli ve şuurlu bir topluluğuz. Biz, Türkiye’nin öneminin farkında olan bir hareketiz, bu coğrafyada, bu vatan toprakları üzerinde yaşayan insanların, bu aziz milletin ne kadar önemli olduğunun farkında olan bir siyasi partiyiz. Ve ayrıca bu ülke için, Saadet Partisi ve Milli Görüş'ün ne derece önemli olduğunun da farkındayız; bu farkındalıkla siyaset yapıyoruz. Bizim bir vizyonumuz, bir yönetim ve siyaset anlayışımız var. Biz, kuvveti değil; hakkı üstün tutmayı, kutuplaştırıcı olmayı değil kucaklayıcı olmayı, ayrıştırıcı olmayı değil birleştirici olmayı, siyasi rantı değil halka hizmet etmeyi siyaset anlayışı olarak benimsemiş bir hareketiz. Yine biz, adaleti, liyakati, istişareyi, ahlakı, şeffaflığı ve denetimi esas alan bir yönetim anlayışına sahibiz. Ve yine biz, tam bağımsız Türkiye’yi, müreffeh Türkiye’yi, güçlü Türkiye’yi ve öncü Türkiye’yi vizyon olarak benimsemiş bir hareketiz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

EN ÇOK KONUŞULAN VE MERAK EDİLEN PARTİ SAADET PARTİSİ

Aydın, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

 

“Hiçbir zaman kınayanın, kınamasına aldırmadık ve bugün 2021 Türkiye’sinde, Türkiye’nin gündeminde en çok konuşulan ve ne söyleyeceği en çok merak edilen parti olduk. Son 3 yıldır da Muhterem Genel Başkanımızın, bugünün ruhuna, anlayışına, bugünün tıkanmışlığına ve hicranına denk düşen söylemleri toplumda kabul gördü ve bir karşılık bulmaktadır. Saadet Partisi'nin konuşulması, tartışılması ve son günlerde sözünün daha çok dikkate değer görülmesi ise fevkalade önemli ve kıymetlidir. Bizler de Saadet Partisi kadroları olarak, işimizi en iyi şekilde yapmak için çaba ve gayret göstermeye devam edeceğiz. Haftalık toplantılarımızı düzenli olarak yapacak, yönetim kademelerimizde var olan eksikliklerimizi tamamlayacak, daha çok insanımıza ulaşmanın yollarını arayacak, toplumun arayışına, umut ve beklentilerine denk düşecek hamleleri yaparak, Saadet Partimizi ülke yönetiminde yetkilendireceğiz.”

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.