Şehir’i kapattınız, Boğaziçi’ni kelepçelediniz!

Şehir’i kapattınız, Boğaziçi’ni kelepçelediniz!

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını Şehir Üniversitesi’nin katılması üzerinden eleştirdi: Şehir’i kapattınız, Boğaziçi’ni kelepçelediniz! Ne yazık ki, siz artık sadece yıkmayı biliyorsunuz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2015 seçimlerinde AK Parti'den 1.bölge milletvekili adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.  

Gece yarısı yapılan atamayı, hem siyasiler hem de akademisyenler eleştirirken, öğrenciler de “kayyum rektör istemiyoruz” pankartlarıyla protestoda bulundu.  

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasını hatırlatarak, atamaya ilişkin tepkisini dile getirdi.  

"ŞEHİR'İ KAPATTINIZ, BOĞAZİÇİ'Nİ KELEPÇELEDİNİZ"

Boğaziçi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder’in özeleştirisini alıntılayan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:  

Dün Şehir, bugün Boğaziçi!  

Şehir’i kapattınız, Boğaziçi’ni kelepçelediniz! Ne yazık ki, siz artık sadece yıkmayı biliyorsunuz!  

Ama bugün üniversite kapısı önünde şiddet uyguladığınız gençler asla sizin gibi olmayacak, onlar Şehir’i de açacak, Boğaziçi’ni de özgürleştirecek! Boğaziçi eski rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder: 

PROF. ERGÜDER: HEPİMİZİN SUÇU VAR BU İŞTE

“Bugün Boğaziçi’ne sahip çıkacak akademisyen grubu, Şehir Üniversitesi’ne pek sahip çıkmadı. Hepimizin suçu var bu işte. Şehir’e de sahip çıkmak gerekirdi.”

NE YAŞANDI? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre 5 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne daha önce AK Parti’den Milletvekili adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanması tepkilere neden oldu.   

 

Kaynak: Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.