Seçime girebilecek partiler belli oldu

Seçime girebilecek partiler belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu toplamda 17 partinin seçime girebileceğine karar verdi. YSK'nın kararına göre elecek Partisi'nin Mayıs, DEVA Partisi'nin Haziran'da yeterliliğe sahip olacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçime gire bilme hakkına sahip olan partileri açıkladı. YSK 17 partinin seçime girme yeterliliğine sahip olduğuna karar verdi. Geçen yıl 15 olarak açıklanan parti sayısı bu yıl Genç Parti ile Muhafazarak Yükseliş Partisi'nin (MYP) eklenmesiyle 17'ye yükseldi.

17 PARTİ SEÇİMLERE KATILA BİLECEK

YSK kararına göre seçime girme yeterliliğine sahip partiler şöyle:  Saadet Partisi, İyi Parti, AKP, Anavatan Partisi, BTP, BBP, CHP, DP, DSP, Genç Parti, HDP, Hür Dava Partisi, MHP, MYP,, TKP, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi.

GELECEK VE DEVA SEÇİME GİREBİLECEK

AKP'den ayrılan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin mayıs ayında, Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nin ise haziran ayında yeterliliğe sahip olması bekleniyor.

Siyasi Partiler Yasası'nın 36. maddesine göre, bir siyasi partinin seçime katılabilmesi için, "İllerin en az yarısında (41 il) seçim gününden en az 6 ay önce teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM'de grubunun (en az 20 milletvekili) bulunması" gerekiyor. 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.