Saadet Partisi Sözcüsü Aydın: 20 yıl önceye göre daha kötüyüz

Saadet Partisi Sözcüsü Aydın: 20 yıl önceye göre daha kötüyüz

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Türkiye'nin mevcut gidişatını gördüğümüzde 5 yıl önceye göre daha kötüyüz, 15 yılı önceye göre daha kötüyüz, 20 yıl önceye göre daha kötüyüz.” dedi.

Saadet Partisi Konya İl Divan Toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, İl Müfettişi Ali Mücevher, İl Başkanı Hüseyin Saydam, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları Üyeleri katıldı. 

Divan toplantısına çevrim içi olarak katılan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Türkiye'nin mevcut gidişatını gördüğümüzde 5 yıl önceye göre daha kötüyüz, 15 yılı önceye göre daha kötüyüz, 20 yıl önceye göre daha kötüyüz.” ifadelerini kullandı.

20 YIL ÖNCEYE GÖRE HER KONUDA DAHA KÖTÜYÜZ

Birol Aydın, şöyle konuştu:

“İslam dünyasının dağınıklığını gördüğümüz zaman, her bir İslam ülkesi, adeta biçare durumda kendi başına hareket eder ya da büyük bir planın adeta payandası durumuna getirildiğini görüyoruz. Ekonomiye bakıyoruz bundan 10 yıl öncesine göre iyi durumda değiliz. Dış politikaya bakıyoruz, bundan 10 yıl, 15 yıl, 20 yıl öncesine göre iyi değiliz. Eğitim sistemine bakıyoruz, hem yüksek öğretim hem orta öğretim açısından, daha iyi bir durumda olmadığımızı görüyoruz. Adalet ve yargı mekanizmasına bakıyoruz, kabul edelim ki önceden de büyük sorunlarımız vardı ama hiç bu kadar güvensiz, bu kadar itimatsız bir durumda değildi. Ahlaki açıdan bakıyoruz ciddi bir yozlaşmanın olduğunu görüyoruz. Bunlar hep somut şeyler. Bu kadar somut şeyin, somut kötü gidişatın olduğu yerde Saadet Partililer olarak meselelere duygusal ve hissi bakamayız. Akıl bir şeyin sonunu düşünmektir. Saadet Parti’mizi yetkilendirmekten, Saadet Parti’mizi bu ülke insanımızın tıkanıklığını ortadan kaldırmak, çaresiz durumunu ortadan kaldırmak için yetkilendirmeli ve bu yetkilendirmeyi de süratle yapabilecek çalışmaları gerçekleştirmeliyiz. Biz Saadet Partisi olarak hep beraber elimizi vicdanımıza koyacağız.”

BİZİ MAHCUP EDEMEDİLER

İktidar partisindeki arkadaşlar, bir defa da olsa bizi mahcup etmelerini çok isterdik. Ekonomide, dış politikada eğitimde, sosyal hayata ilişkin hususlarda bir defa da olsun Saadet Partisi’nin ve Saadet Partililerin mahcup olmasını çok isterdik, bizi mahcup edemediler. Biz şunu yanlış yapıyorsunuz, doğrusu budur dediğimiz halde, kafalarının doğrultusuna iş yaptılar ve bizi mahcup edemediler. Ama biz Allah’ın izniyle, Saadet Partililer olarak, bu arkadaşları mahcup edeceğiz. Özgürlüğün, adaletin, doğru yatırımın, sürekli üretimin, yaygın kalkınmanın, ahlakın ne demek olduğunu, adaletin kamil manada yaygınlaşıp, ne manaya gelmesi gerektiğini kısa sürede gösterecek ve biz mahcup edeceğiz. Bir önceki seçimin üzerinden iki yıl geçti ve bu süreç içerisinde Türkiye’nin tıkanıklığı daha da arttı. Ama Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor şartlardan çıkması da mümkündür. Burada da en başta ifade ettim, duygusal olmaya, hissi olmaya gerek yok. Doğru adım atacağız, biz bu ülkede 80 milyon olarak hep beraber yaşıyoruz, bu insanların tamamı bizim hasmımız değil, bizim rakiplerimiz. Bizim amca oğlumuz, dayı oğlumuz, biraderimiz, komşumuz. Şüphesiz birbirimizden farklı düşüncelerimiz, yaklaşımlarımız var. Hatta taban tabana zıt, neredeyse birbirimizi bir kaşık suda boğmaya yelteneceğimiz düzeyde sıkıntılı alanlarımız da var ama bildiğimiz bir şey, birlikte yaşayacağız, Türkiye’yi birlikte ayağa kaldıracağız. AK Partilisi, CHP’lisi MHP’lisi, İYİ Partilisi ve diğer partilere oy veren insanların her birinin oyunu alacak, Türkiye’yi birlikte ayağa kaldıracağız.”

GELECEĞE UMUTLA BAKAN BİR NESİL İSTİYORUZ

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Bir derdimiz var. İnsanca yaşamak istiyoruz. Müslümanca yaşamak istiyoruz. Tabi ki bunu sadece kendimiz için talep etmiyoruz. Bütün milletimiz için talep ediyoruz. Bütün müslümanlar için istiyoruz, bütün bir insanlık için istiyoruz. Bunun için çalışıyor, bunun için gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

YANLIŞI, ALGI OPERASYONLARI İLE DOĞRU GÖSTERDİLER

Hüseyin Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her alanda kalkınmasını tamamlamış ve milletiyle, halkıyla, devletiyle bütünleşmiş Yeniden Büyük Türkiye hedefimiz vardı. Ve bu Büyük Türkiye dünya üzerinde zulüm gören ne kadar mazlum varsa onlara kol kanat gersin, ağabeylik yapsın kimseyi ezdirmesin istiyorduk. Tabi ki bu hedef ve ideallerimizden vazgeçmiş değiliz. Sadece biraz aksamış oldu. Milletimiz bize benzediğini söyleyen, söylemese bile öyle algılanan bir iktidar tarafından 20 yıl boyunca oyalanmış oldu. Matematiksel olarak 2x2=4 ‘tür. Ancak AK Parti iktidara gelirken, geçmişte hata yapıldığını 2x2’nİn 4 yapmadığını, aslında 5 yaptığını, arkasına aldığı medya, stk ve bir kısım sermaye desteği ile birlikte, algı operasyonu yaparak vatandaşımızı inandırmayı başarmıştır. O günden itibaren ekonomiden tarıma, dış politikadan bürokrasiye, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye bütün hesaplar 5’e göre yapıldı. İlk önce gidişata göre sonuç doğru çıkacak zannettiler. Netice olarak bugün itibariyle 5’e göre yapılan  tüm hesaplar yanlış çıktı. Çünkü 2x2=5 değil 4’tü.”

MİLLETİMİZİN 20 YILI HEBA OLDU

Problemlerin bugünkü boyuta gelebileceğini çok önceden söylediklerini belirten Saydam, “Bugün, ekonomik olarak, tarımsal politikalar olarak, sosyal alanda yapılan çalışmalar olarak, eğitimde uygulanan politikalar, hukuk alanında atılan adımlar olarak, çektiğimiz sıkıntılar ilk başından beri baz alınan yanlış değerle alakalıdır. Biz daha en başından beri söyledik. Bu işlemin sonucu yanlış çıkar diye. Ama kimseye dinletemedik. Netice olarak ülkenin şu anda görünen, 20 yılı heba oldu. Sıkıntısını çekeceğimiz önümüzdeki yıllar da ayrıca cabası. Ve geldiğimiz son nokta itibari ile borçla büyümüş, üretmeyen sürekli tüketen, dengesini, haliyle istikrarını kaybetmiş bir ekonomi ile neticelendi.” değerlendirmesinde bulundu.

SENARYO SANDIKLARIMIZ, GÜNLÜK HAYATTA YAŞANIYORMUŞ

Televizyonda yayınlanan diziler ve programlarla toplum yapısının bozularak dejenere edildiği belirten Saydam,  “Yıllarca, Kurtlar Vadisi diye bir dizi oynadı bu ülkede. Devlet adına suç işleyen ve bunu meşru zemine oturtan bir dizi. Aslında dizi gerçekte de oynuyormuş. Biz senaryo zannetmişiz. Bugün dizi bir başka boyutuyla devam ediyor. Geçmişte dizinin oynandığı perşembe akşamları ülke olarak ekran başına kilitlenirken, şimdi de ülke olarak pazar sabahları erkenden kalkıp ekran başına kilitleniyoruz. Ama görüyorsunuz anlatılanlara, söylenenlere rağmen, birçok konu yalanlanamazken bile hepimiz izlemeye devam ediyoruz. Sonrasında ise buna benzer, hatta sokaklarımızın serseriler tarafından idare edildiği birtakım diziler oynadı, oynamaya devam ediyor. Bunlara da kimse ses çıkarmadı hala da çıkarmıyor. Arka sıradakiler arka sokaklarda arkamızdan iş çevirmeye devam ediyor. Aslında bizim senaryo zannettiğimiz birçok hadise günlük hayatta yaşanıyormuş.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, rapor müzakerelerinin ardından sonra erdi.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.