O aşılar kime yapıldı?

O aşılar kime yapıldı?

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşısının Türkiye’ye geldiği yönündeki iddialara yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi ver

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşısının Türkiye’ye geldiği yönündeki iddialara yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Mücahit Özdemir’in Alman Pfizer/Biontech işbirliği ile üretilen ve etkinliği yaklaşık %94,5 olan aşılar ile ilgili 31 Aralık 2020’de 4,5 milyon dozluk anlaşma yapıldığını ve Mart sonuna kadar bu aşıların ülkemize geleceğini açıkladığını söyledi. Çıray’ın yönelttiği sorular şu şekilde: “Türkiye’ye 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşısının geldiği doğru mudur? Avrupa Birliği tarafından paylaşılan belgeye göre Türkiye’ye çoktan geldiği belirtilen 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşısı kimlere yapılmıştır? Bu kişileri kim, hangi risk ölçütlerine göre belirlemiştir? Şu ana kadar Çin/Sinovac aşısı dışında Türkiye’ye gelen başka aşılar var mıdır? Varsa bunlar hangi aşılardır ve kimlere hangi kriterlere göre yapılmıştır?”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.