MHP bile yetmiyor!

MHP bile yetmiyor!

Kamuoyu ile paylaşılan son seçim anketi AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın moralini bir hayli bozacağa benziyor. İki farklı araştırma Cumhur İttifakı'ndaki erimeyi ortaya koydu.

Son günler yapılan anket ve araştırmalar Cumhur İttifakı’nın oy oranlarındaki çözülmeyi gözler önüne serdi.

Peş peşe yapılan araştırmalar Cumhur İttifakı’ndaki erimeyi bir kez daha gözler önüne serdi. İstanbul Ekonomi Araştırma şirketinin Ağustos 2021 Raporu ve MAK’ın son seçim anketi kamuoyu ile paylaşıldı.

Son anket sonuçlarına AK Parti’nin aldığı oy oranı tek başına iktidar olmaya yetmediği gibi AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın toplam oyu da yüzde 50’ye ulaşamıyor.

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan çalışmada “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?” ve “Ekonomik Beklenti” için başlıklarında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırmada, “Önümüzdeki 1 yıl içerisinde ekonominin nasıl olacağını düşünüyorsunuz?” sorusu yöneltildi. Araştırmaya katılanların yüzde 47’si ‘daha kötü’, yüzde 28’i değişmez, yüzde 25’i ise ‘daha iyi’ cevaplarını verdi.

KARARSIZLARIN YÜZDE 70-75'İ MUHALEFETE GİDİYOR

Bir diğer son seçim anketi ise MAK Danışmanlık tarafından yapıldı. 5 Ağustos – 14 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılan seçim anketi 30'u büyükşehir 65 ilini kapsayan ankette, 2850 kişiyle yüz yüze anket tekniği ile yapıldı. 

“Yarın bir genel seçim olsa, 24 Haziran'da oy verdiğiniz partiye göre oy tercihiniz değişecek mi?” sorusuna, yüzde 50 'Evet' cevabınını verirken yüzde 42 'Hayır, yüzde 8 'Kararsız/Cevap yok' çıktı.

“Yarın seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye vereceksiniz?” sorusunun sonuçları ise kararsızlar dağıtıldıktan AK Parti 33,9. MHP 7,71 oldu.

Kararsızlar içinde muhalefete eğilimin daha fazla olduğuna dikkat çekildi.  Kararsızların yüzde 70-75’i Millet İttifakı’na gitme ihtimali yüksek olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.