Katar'a satılmasına Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki

Katar'a satılmasına Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katar'a satılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de her şeyin satıldığını belirterek, "Yarın sarayın da yarıs

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluFOX TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında soruları yanıtladı. KılıçdaroğluBorsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katar'a satılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de her şeyin satıldığını belirterek, "Yarın sarayın da yarısını Katar'a sattık derlerse kimse şaşırmasın" dedi.

Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın kendisine yönelik tehdidine yönelik, "Bir mafya bozuntusunun tehdidi bana ulaştırıldığında sadece gülümsedim." açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, Küçükkaya'nın Alaattin Çakıcı'nın tehdidiyle ilgili sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Bir mafya bozuntusunun tehdidi bana ulaştırıldığında sadece gülümsedim. Kim oluyor Allah aşkına? Beş paralık adam. Beni üzen, beş paralık adamın Milli İstihbarat Teşkilatı'nın arkasına sığınması. Bunun da Bahçeli tarafından dile getirilmesi. Efendim Ermeni terörünün o önledi... Akıl var mantık var. MİT'i bir suç örgütüyle nasıl yan yana koyarsınız. Siz devlet adamısınız, sizin siyasi sorumluluğunuz yok mu?"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Ekonomik sosyal açıdan önlemler alınmadı. Dükkanları kapattılar. Kapattıysan kirasını ödeyeceksin, sosyal devletsin çünkü. Esnaf günlük yaşıyor, birikimleri yok. İnsanlar aç kaldı. Ondan sonra da her şeyi serbest yaptılar.

Bilim Kurulu'nun bir sözcü seçilmesi gerekir ve açıklamaları onun yapması lazımdı. 5 maskeyi dağıtmaktan aciz iktidarın koronavirüs salgını yönetme şansı yoktu. Bilim Kurulu'nu dinlemeyen bir iktidarın başarılı olması beklenemez.

TBB ile dün görüştüm, hala yanlış bilgi veriyorlar. 28 binler de gerçek rakamlar değil. CHP'li belediyelerden biz ölüm sayılarını aldık. Elimizde COVİD-19'tan kaç kişinin öldüğünü gösterir veri yoktu. Geçen sene ne kadar vefat olmuş bu sene ne kadar vefat olmuş bunun bilgileri vardı.

İstanbul Ekrem bey olayın büyüklüğünü görünce 'bu böyle olmaz' dedi. Rakamlar çok büyük, önlem alınmak istenmiyor.

Tank Palet Fabrikası Katarlılara satılmadı, bedava verildi, 5 kuruş para alınmadı.

Merkez Bankası'nın tüm birikimleri sıfırlandı, satacaklarını sattılar, şimdi elinde avucunda ne var ne yok satıp günlerini geçiriyorlar.

Borsa İstanbul'un yüzde 10'u Katarlılara kaça satıldı bilmiyoruz. Türkiye'de maçları naklen veren Katarlı şirket 500 milyon doları ödemiyorum dedi. 90 milyon dolar indirdiler, doları da sabitlediler. Kasabın, bakkalın borcunu indirdiler mi?

Her şey satılıyor, yarın öbür gün sarayın yarısını da Katarlılara satarlarsa kimse şaşırmasın. Türkiye Varlık Fonu'nu da rahat rahat satmak için kurdular.

Borsa'yı neden satıyorsunuz gelsinler hisset senedi alsınlar. Bir de milliyetçi geçiniyorlar, her şeyi sattılar. Satılmadık banka, sigorta şirketi, boğazda yalı kalmadı. 

83 milyonun malını satıyorsunuz kaça sattığınızı sötlemiyorsunuz.

Merkez Bankası'nın -54 milyar dolar rezervi var, yani borcu var. 128 milyar dolar sattılar kime sattılar? Açıklayanıyorlar. AK Partili kardeşlerimin vatanseverliğinden şüphem yok, bak senin çocuğun da işsiz hala oy verecek misin?

Ekonominin temelinde yatan güvendir. İktidar güven vermiyor. Berat Albayrak işin başındaki kişiydi. Asıl sorumlu emri veren Erdoğan'dı. Türkiye tek adam rejiminde, bir kişi yönetiyor. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.

Yargıya talimatı Erdoğan veriyor. Trump, "Papazı salacaksın" dedi. Erdoğan, "Yargı bağımsızdır, bu can bu tende olduğu sürece salınmayacak" dedi. Trump'ın 2. tweetinden sonra papaz serbest kaldı. Adaletsizlikse bu ülkede adaletsizliğin şahı var. Yargıda büyük bir çürüme var. Yargı diye birşey yok şu an. İçlerinde düzgün insanlar da var.

TBMM'nin iradesi ipotek altında. Bir AKP'li vekil çıksın haksızlık karşısında konuşsun. Konuşursa ne olur? Hain ilan ediliyorlar.

Bu tarihte olmayan yönetim sistemini değiştireceğiz. Parlamento gücünü gösterecek. Meclisin üzerinden bir kişinin, bir partinin gölgesini kaldıracağız. Bir kişinin talimatını değil milletin sesini dinleyecek. Yep yeni çağdaş, uygar, parlamenter sistemi getireceğiz. 

Akıl var mantık var; koskoca Türkiye Cumhuriyeti nasıl saman ithal eder? Ayıptır ya... Türkiye tam bir ekonomik buhran içinde.

Bir mafya bozuntusunu tehdidi bana ulaştırıldığında gülümsedim. Beş paralık adam. Bir de Milli İstaihbarat Teşkilatı ile mafyayı nasıl yan yana getirirsiniz? Biz işimizi bakıyoruz. Bizi diğer partilerle karşılaştırıyor. Biz CHP'yiz. Çubuk'taki olayda organizeydi. Çünkü ben konuşuyorum. Bahçeli de devlet sırrını açıkladı o zaman. MİT ile mafya bozuntusunu yan yana getirerek.

CHP'li belediyeler tarih yazıyor. İktidar otursun kalksın pandemi sürecinde büyük kentlerde CHP'li belediyeler olduğu için şükretsin.

Kanal İstanbul soruşturması İstanbul için bir felaket olduğunu biliyor mu, evet. Deprem uzmanları söylüyor, çevre uzmanları söylüyor, kent uzmanları söylüyor. Bu bir felakettir diyorlar. Ekrem İmamoğlu buna karşı çıkmayıp ne yapacak. 

Belediye Başkanı olarak İstanbul'un çıkarlarını korumak zorundadır. İstanbul için önlem alın derken kendi çıkarı için mi söylüyor bunu, İstanbullular için söylüyor. 

Türkiye'nin tüm sorunlarını 5 senede çözeriz. Türkiye'nin saygınlığını tekrar kazandıracağız. Herkes özgürce düşüncesini dile getirebilecek.

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.