İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok görevden alındı

İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok görevden alındı

İYİ Parti'de Ahmet Zeki Üçok görevden alınıyor.İstifaların sürdüğü İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un da görevden alınacağı iddia edildi.

İstifaların sürdüğü İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un da görevden alınacağı iddia edildi. Üçok, "Görevden alındığım benim de kulağıma geldi ancak henüz resmiyet kazanmadı" dedi ve ekledi: "CHP’yle işbirliğini savunuyorum ama GİK’te işbirliğinin reddine karar verildi. Bu karara da saygı duyuyorum."

İstifalar ve parti içi krizle gündemden düşmeyen İYİ Parti'de, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un görevden alınacağı öne sürüldü.

serbestiyet.com'dan Hilal Köylü'ye konuşan Üçok, "Görevden alındığım benim de kulağıma geldi ancak henüz resmiyet kazanmadı" ifadelerini kullandı.

Üçok, şunları söyledi: “İYİ Parti’de divan üyelerini seçme yetkisi genel başkanda olduğu gibi, görevden alma yetkisi de genel başkandadır. Genel başkanın takdiridir her şey.”

ahmetjpg-a0sek1dq4ewqgnyohxdpuq.jpg

"CHP'YLE İŞBİRLİĞİNİ SAVUNUYORUM"

Üçok, açıklamasında CHP ile yerel seçimlerde işbirliğine yönelik yaptığı haritalı sunuma değindi.

Ahmet Zeki Üçok, şunları ifade etti: "Partinin CHP’yle işbirliği yapması durumunda nasıl kazanacağına ilişkin haritalı sunumumu daha önce genel başkanımız Meral Akşener’e yaptım. Kendisi de bana bu sunumu GİK’te yapmamı söylemişti. Ancak GİK toplantısında sadece sözlü anlatım yapmamı ve haritalı sunumdan vazgeçmemi istedi."

"CHP’yle işbirliğini savunuyorum ama GİK’te işbirliğinin reddine karar verildi" diyen Üçok, "Bu karara da saygı duyuyorum. Ben bu haritalı çalışmaları üç gündür yapmıyorum. Çevremdeki arkadaşlarımla aylardır yapıyorum. Bu bilinmiyormuş gibi GİK sonrasında bana şık olmayan, yakışıksız eleştirilerle yaklaşıldı. Bu, böyle olmaz. Böyle olmamalıydı" ifadelerini kullandı.

 

MECLİSTE DÖRT SANDALYE EKSİLDİ

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, "İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşerilerim ve yüce Türk milletine daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibarıyla İYİ Parti'den istifa ediyorum" diyerek 16 Kasım’da istifa etmişti.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu ise 2 Kasım’da istifa ederek, “Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım” dedi. Hatipoğlu bir hafta sonra da AKP’ye katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yakın kurmayları arasında yer alan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın, Akşener ailesi ve özel kalem müdürü Esma Bekar’ın banka hesaplarını yasa dışı yollardan incelettiği iddiası ile başlayan tartışma da ihraç ile sonuçlandı. Dikbayır 5 Aralık günü partiden ihraç edildi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu “Kuruluş amaç ve ilkelerimizden  bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim” diyerek istifasını sundu. Böylece İYİ Parti’nin 44 olan Meclis’teki sandalye sayısı 40’a düşmüş oldu.

Öte yandan Şeyh Said ile ilgili açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu da disipline sevk edildi.

İBB ÜYESİ DE İSTİFA ETTİ

İstanbul’da CHP ile yerel seçim işbirliğini savunan, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, görevinden genel başkanın talebiyle istifa etmişti. İbrahim Özkan, İYİ Parti'li üyeler tarafından yeniden aynı göreve seçildi. İl Başkanlığı da Grup Başkanvekili ve oy veren tüm üyelerini kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, yerel seçimlerde Ankara için işbirliği yapılması gerektiği görüşü parti yönetiminin kararıyla çeliştiği için il başkanlığı görevinden 7 Ekim’de istifa etti. Eski İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın da 5 Aralık’ta, "CHP ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına aklım, yüreğim razı gelmiyor" diyerek istifa etti.

GENEL MERKEZ'DEN AÇIKLAMA

Yaşanan son gelişmelerin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in takdirleri doğrultusunda Partimiz Başkanlık Divanında bazı değişikler gerçekleştirilmiştir. 

*Buna göre daha önce ayrı yürütülen Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlıkları birleştirilerek Sayın Ahmet Zeki Üçok’un yerine Afyon Milletvekilimiz Sayın Hakan Şeref Olgun, Toplumsal Politikalar Başkanlığı görevini yürüten Sayın Ece Güner’in yerine de Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Selcan Taşçı Hamşioğlu getirilmiştir.

*Ayrıca Mali İşler Başkanlığı görevini vekâletten yürütmekte olan Sayın Sedat Aksakallı da aynı görevi asaletin yürütecektir.

*Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diler; partimizin hedefine emin adımlarla ilerleme kararlılığını bir kez daha vurgulamak isteriz.

AĞIR TOPLAR GİTTİ

10 Kasım tarihinde, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifak yapmama kararı sürecinde İYİ Parti Eski Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bahadır Erdem de istifalarını sunmuştu. Eski İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da 6 Haziran’da partisinden istifa etti. 20 Eylül 2020’deki kongrede kendisine ve Ümit Özdağ’a yönelik bir tasfiye operasyonu başlatıldığını savunan Çıray, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak belirlendiği süreçte Millet İttifakı masasından kalkmasının da güven bunalımı yaratarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecine zarar verdiğini vurguladı.

27. Dönem İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilme kararına tepki göstermişti. Ağıralioğlu, "Siyasi mücadelem içinde partim ve partimin aidiyet duyduğu bu pakt içindeki pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı” diyerek 28 Mart’ta istifa etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.