İşte Erdoğan'ı Öfkelendiren 2 Fotoğraf Karesi

İşte Erdoğan'ı Öfkelendiren 2 Fotoğraf Karesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün İstanbul'da gerçekleştirdiği İstanbul mitingi, haftalardır yapılan hazırlığa rağmen büyük hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Beklediği kalabalığı karşısında göremeyen Erdoğan, ""Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık, bugün ise 650

31 Mart seçimlerine bir hafta kala, AKP, uzun süredir tanıtım ve hazırlıklarını yaptığı İstanbul mitingini gerçekleştirdi.

Her ne kadar AKP'nin İBB adayı Murat Kurum olsa da, mitingin tamamında açıklamalar ve İmamoğlu'na yönelik polemik içeren ifadeler Erdoğan'dan geldi.

ERDOĞAN DÜŞÜK KATILIMA TEPKİ GÖSTERDİ

Mitingin en dikkat çeken bölümü ise, geçtiğimiz yıllara göre oldukça düşük katılımcı sayısı olmasıydı. AKP'li belediyelerin ulaşım için seferber olmalarına rağmen, meydanda görülen boşluklar sosyal medyada gündem oldu.

Konuya ilişkin ilk sitemkar ifade ise Erdoğan'dan geldi. “Şu anda karşımda 650 bin kişi var" diyen Erdoğan, "Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık. Bugün ise 650 bin kişi… Ama durmuyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, mitinge 650 bin kişinin katıldığını belirtse de, sosyal medyada dolaşıma sokulan fotoğraflar, miting meydanında çok daha az insanın bulunduğuna dair tartışmalara neden oldu.

aa-20240324-34083656-34083646-ak-partinin-yeniden-buyuk-istanbul-mitingi.jpg

24 Mart 2024 tarihli AKP'nin İstanbul mitingi...

BASIN KURULUŞLARI 'TEPE FOTOĞRAFI' VERMEKTEN KAÇINDI

Miting meydanında, geçtiğimiz yıl seçimlerden önce yapılan İstanbul mitingine nazaran çok daha az insanın bulunması, medya kuruluşların 'çekim açılarını' da etkiledi. Hükümete yakın birçok ajans ve haber kanalı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi uzak ve geniş açılar yerine, çok daha yakın açılar kullanarak miting alanını kalabalık gibi göstermeye çalıştı.

7 Mayıs 2023 tarihli AKP'nin İstanbul mitingi...mayis33.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.