Erdoğan'ın avukatlarına sert çıktı

Erdoğan'ın avukatlarına sert çıktı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı avukatlarının kendisine dava açmalarına ilişkin, “Halktan özür dilemesi gerekirken, 500 bin TL’lik dava ile halkın milletvekilini susturabileceğini sanmıştır” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir BaşarırCumhurbaşkanı avukatlarının kendisine dava açmalarına ilişkin, “Halktan özür dilemesi gerekirken, 500 bin TL’lik dava ile halkın milletvekilini susturabileceğini sanmıştır” dedi.

Başarır, Cumhurbaşkanı avukatlarının kendisine dava açmaları konusunda yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı avukatları olarak tanınan Ahmet Özel ve Mustafa Doğan İnal, 29 Aralık 2020 tarihinde TBMM’de yapmış olduğum basın açıklamasının kamuoyunda ses getirmesinden sonra sırasıyla tarafıma; 500 bin ve 100 bin TL’lik dava açmışlardır. Ne yazık ki biri, hukuka aykırı şekilde vekâlet ücreti kazandığını belgelerle ortaya koymamı hazmedemediği için bir diğeri de yargıdaki nüfusunu kullanarak bir İstinaf Mahkemesi başkanının odasındaki konuşma tapeleri ile yargıya müdahale etmeye çalıştığını dile getirdiğim için dava açma yoluna gitmişlerdir. Bu davalar beni korkutmamış, sevindirmiştir.

Bu davaların ortak özelliği hukuku çiğnemelerine karşı sessiz kalmamızı sağlamaktır. Bilinmesini isterim ki bir hukukçu olarak haksızlık karşısında hiçbir zaman susmadım, susmayacağım. Yapılan usulsüzlüklere, liyakatsizliklere boyun eğmeyeceğim.

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.