Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Gara çıkışı

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Gara çıkışı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündemdeki gelişmelere ilişkin gazeteci Murat Yetkin'e konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündemdeki meseleler üzerine gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı.

Irak'ın Gara bölgesinde PKK terör örgütü tarafından 13 güvenlik görevlisinin şehit edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Kurtarma operasyonları önceden söylenmez. Bu durumdaysa Cumhurbaşkanı müjdeyi önceden verdi” şeklindeki eleştiriyi yöneltti.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin’e konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Kurtarma operasyonları önceden söylenmez. Tutuklama operasyonları da aynı şekilde, önceden söylenmez. Ani darbe operasyonlarında kamuoyu desteği için iletişimi önceden de başlatabilirsiniz. Ama kurtarma ya da tutuklama operasyonlarında kamuoyu iletişiminin operasyonun bitiminde yapılması lazım. Örneğin Abdullah Öcalan’ın yakalanmasında Bülent Ecevit her şey bittikten sonra açıklama yaptı. Bu durumdaysa Cumhurbaşkanı müjdeyi önceden verdi. Örgütler bu açıklamaları kendilerine göre değerlendirir, tedbir alırlar. Önceden söylenmez. Gara operasyonunda iki ayrı operasyon türünün karıştırıldığı, bu hatanın sonucunu da şehit düşen vatandaşlarımızın ödediği anlaşılıyor.

Kurtarma operasyonu, kapsamlı harekât içine konmaz. Buna özen gösterilmediği anlaşılıyor. Hava harekâtı yaptığınızda bunun sizin vatandaşlarınızı da vurabileceğini, ya da teröristlerin o sırada alıkoyduklarını öldüreceğini hesaba katmak zorundasınız. Nitekim öyle olduğu açıklandı. Planlama, uygulama ve iletişimde hata yapıldı. Bir kere önce siviller dendi, sonra alıkonulan güvenlik güçlerimiz olduğu ortaya çıktı. Krizi kontrol edemedi hükümet. Herkesin ortak meselesi olan terörle mücadeleyi sadece hükümeti ilgilendiren bir konuymuş gibi gösterip, soru soran muhalefeti de PKK yanlısı terörist ilan etmeye kalkıyorlar. Bunlar doğru işler değil. Bütün soru işaretlerinin kaynağı da muhatabı da hükümettir.”

"ERDOĞAN STATÜKOYA ESİR OLDU"

Murat Yetkin'in Cumhurbaşkanı hukuk ve ekonomi reformları yapılacağını açıkladı. Reformlar henüz sunulmadı ama o arada yeni Anayasa önerisi geldi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna cevap vererek Erdoğan'a eleştiriler yönelten Davutoğlu, "Reform yapmanın üç şartı vardır. Birincisi zihinsel berraklık, yani ne yapmak istediğinizi bileceksiniz. İkincisi sosyo-politik iklim müsait olacak, halkta bu yönde bir talep olacak. Üçüncüsü de ikna edici bir uygulama planı ortaya koyacaksınız. Bunların üçü de yok.
Erdoğan’ın reform konusunda zihni açık değil. Erdoğan hukuk devleti diyor, ortağı Bahçeli Anayasa Mahkemesini kapatmaktan söz ediyor. Reform dediği gün Ankara’nın ortasında gazeteciler, siyasetçiler saldırıya uğruyor. Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ’a silahlı saldırı düzenleniyor. Asliye Ceza “öldürmeye teşebbüs” diyerek Ağır Ceza’ya yolluyor, Başsavcı Vekili savcıya “mütalaayı” değiştirin diyor ve “yaralamaya teşebbüsten” istinaf mahkemesine gidiyor. Tvit atanlar, Boğaziçi öğrencileri hapse atılırken, silahlı saldırganlar “mağdur olmasınlar” diye salıveriliyor.
Reform, statükoyu değiştirmek işidir. Oysa, Erdoğan statükoya esir olmuş durumda. Erdoğan’ın bir konuda zihni net, o da otoriterliğin artması" diye konuştu. 

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.