CHP'li Tekin’den il sağlık müdürüne 'doğurganlık' tepkisi

CHP'li Tekin’den il sağlık müdürüne 'doğurganlık' tepkisi

“Doğurganlığı arttırmamız gerekiyor, lütfen en az 3 çocuk yapalım” diyen İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’na yanıt CHP’li Gürsel Tekin’den geldi. Tekin, "Komplo teorilerine gerek yok. İyi yönetilen, bolluk, bereket ve umudun olduğu bir ülkede nüf

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “2002 yılında 2,17 olan toplum doğurganlık hızı 19 yılda her yıl düşerek 1,76 seviyelerine kadar geriledi. Yeni doğan bebeklerin aylık bakım masrafları ortalama 1000 lirayı buluyor. Pırlantadan vergi almayan İktidar,  bebek bezinden, mamasından yüzde 18 KDV almayı biliyor. İktidar doğurganlık oranının artmasını istiyorsa bir an önce bu soruna çözüm bulmalıdır. Gençlerimiz geleceğe güvenle bakmasını sağlamalıdır” diye konuştu.

İstanbul İl müdürü “çocuk yapın çağrısında” haklı ama nasıl? diyen Tekin, “başta İstanbul olmak üzere ülkemizden her yıl binlerce gencimiz yurtdışıca gidiyor. Meseleyi sadece aşı karşıtlığı ve kısırlaştırdığı üzerinden tarif edemeyiz. 19 yıldır ülkeyi her alanda gerileten iktidar, nüfus artışında da geriletti. Bu ülke iyi yönetiliyor olsaydı, gençlerimizin gelecek kaygısı olmasaydı,  elbette nüfus artışı olurdu. AKP İktidarı insanların umudunu yok ettiği için,  bırakın çocuk yapmayı var olan çocuğuna nasıl bakacağız diye kara kara düşünüyor. Bu tablonun baş sorumlusu AKP'dir" dedi

 

Böyle bir ortamda gençler ne yazık ki hayatlarını bir düzene koyup, yarınlarına umutla, güvenle bakamıyor, evlenip yuva kuramıyor diyen Tekin, “ülke gençliği bu karanlık tabloda geleceklerini yurtdışında aramak zorunda bırakılıyor. Ekonomik tahribatının iyice gün yüzüne çıktığı, eğitimin ve sağlığın paralı hale geldiği bir ülkede insanları çocuk yapmaya teşvik etmek için, önce o insanlara iş, aş ve umut vermelisiniz. Türkiye tarihinin en kötü nüfus artış hızı yaşanırken bu tablonun sorumlusu gençlerin işine, aşına göz diken; onlara sevdikleriyle bir gelecek kurabilecek ekonomik imkânı tanımayan AKP politikalarıdır.” dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu aşının kısırlığa yol açtığı iddialarına tepki gösterirken asıl tehlikenin düşük doğum oranları ve sezaryen olduğunu belirterek "Lütfen en az 3 çocuk yapalım"  demişti.

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.