CHP'den seçim açıklaması...

CHP'den seçim açıklaması...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Yarın seçim olacakmış gibi hazırız, bütün Türkiye'ye bahar getireceğiz" dedi.

ANKA'dan Edda Sönmez'in haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığında Yalova'ya gelen 26 milletvekili, 2 günlük programlarına başladı. Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklı olduklarını ve ilk seçimlerde iktidara geleceklerini ifade eden Muharrem Erkek, "Referandum sürecindeki 'hayır hareketi' ile başlayan demokrasi mücadelesi iki yıl önce meyvelerini vermeye başladı. 'Martın sonu bahar olacak' dedik ve oldu. Şimdi bütün Türkiye'ye bahar getireceğiz. Göreceksiniz ilk seçimden sonra yeniden mutlu huzurlu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için torunlarımızın geleceği için bunu yapacağız. Bütün projelerimiz çözümlerimiz hazır" dedi.

CHP Yalova İl Başkanlığı tarafından hazırlanan program kapsamında kentte bulunan heyet, öğle saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından il başkanlığı önüne geçen heyet, buradaki basın açıklamasına katıldı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNİN EN BASİRETSİZ HÜKÜMETİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Erkek, “İlk seçimde iktidar olacağız. Hiç kimsenin küçücük bir endişesi olmasın. Çünkü bugün ülkemizin Türkiye'nin verdiği mücadele, o klasik anlamda verdiği sağ sol mücadelesi ideoloji mücadelesi değil, büyük bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Ve bu demokrasi mücadelesinin mimarı da dünyanın en köklü en eski partilerinden olan kökeninde Anadolu Rumeli Müdafai Hukuk olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

Referandum sürecinde "hayır hareketi" ile başlanılan bir demokrasi mücadelesinin iki yıl önce ilk meyvelerini verdiğini ifade eden Erkek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Martın sonu bahar olacak dedik ve oldu. Şimdi bütün Türkiye'ye bahar getireceğiz. Göreceksiniz ilk seçimden sonra yeniden mutlu huzurlu bir Türkiye'yi hep birlikte inşaa edeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için torunlarımızın geleceği için bunu yapacağız. 19 yıldır tek başına bir iktidar var. Millet seçmen her yetkiyi verdi. Son üç yıldır da tek adam sistemini verdi. Tek başına yönetti. 19 yıldır tek başına yöneten bir iktidar.  Türkiye’nin hangi temel sorunu çözüldü. Temel sorunlarımız neler? Eğitim, ekonomi, adalet, dış politika, demokrasi, hangi temel sorunumuz çözüldü? Hiçbiri. Daha da ağırlaştı. Hani diyorlar ya doların artışı bizi niye ilgilendiriyor diye. Halka sürekli yalan söyleyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle Türkiye’nin dış borcu 450 milyar dolar. Ve bu yıl içerisinde kısa vadede ödememiz gereken 138 milyar dolar. Şimdi biz soruyoruz 128 milyar dolar nerede diye? Haklı bir soru 128 milyar doları hangi kurdan hangi yöntemle hangi tarihte kimlere sattınız diyoruz. Bir yönetimin buna cevap vermesi lazım. Halka cevap vermesi lazım. Ama veremezler. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en basiretsiz hükümetiyle karşı karşıyayız. Türkiye’nin temel sorunları ağırlaştı. Ama Türkiye büyük bir ülke. Çok genç nitelikli bir nüfusu var. Başarılı girişimcileri var, çalışkan bir halkı var bütün sorunları çözeceğiz." 

"YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRIZ"

Dört ayaklı bir stratejileri bulunduğunu ifade eden CHP'li Erkek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birinci ayak demokratik hukuk devleti, ikinci ayak üretim, üçüncü ayak güçlü sosyal devlet ve dördüncü ayak sürdürebilirlik. Bütün projelerimiz çözümlerimiz hazır. Birinci haftada yapacaklarımız ilk bir ayda yapacaklarımız ilk bir yılda yapacaklarımız kadrolarımız hepsi hazır. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Türkiye'nin sorunlarını biliyoruz, bu sorunları nasıl çözeceğimizi de biliyoruz. Göreceksiniz ilk seçimde sandıkta seçmen milletimiz büyük bir ittifak yapacak ve bu adaletsiz patronlu başkanlık sistemi denilen tek adam sistemine bir son verecek.  Türkiye'nin yaşadığı sorunların sebebi bizatihi sistemin kendisidir. Bugün Türkiye'de kişi parti devlet birleşmesi yaşanıyor. Yani egemenlik şahsileşiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletini bir şahıs devletine dönüştürmek istiyorlar. Bir Cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini ettiği halde Anayasal düzene karşı gelerek dönüyor partisinin genel başkanı oluyor, bir siyasi genel başkanı aynı zamanda devlet başkanı aynı zamanda hükümet başkanı, aynı zamanda baş komutan, aynı zamanda her şey. Asıl sorunumuz bu, o yüzden güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz. Onun için bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. Bunların hepsini tesis edeceğiz."

"TEK ADAM SİSTEMİNE MUTLAKA SON VERECEĞİZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, tek adam sistemine, demokrasiyi askıya alan sisteme mutlaka son vereceklerini söyledi. Erkek, "Bir şey daha yapacağız. Sağımda Yalova'nın seçilmiş belediye başkanı Vefa Salman var. Yerelde demokrasi olmazsa ülkede demokrasiyi tesis edemezsiniz. Onun için merkez yerel dengesini kuracağız iktidarımızda. Merkezin kapasitesiyle yerellerin halka ulaşma kapasitesini birleştireceğiz yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Bugün seçimle gelen seçimle gider diyenler, seçimle gelenleri kayyumla değiştiriyor. Yerel demokrasiye de büyük darbe vurdular. İşte İstanbul seçiminin iptali, İstanbul seçmeninin iradesinin nasıl gasp edildiğini hepiniz gördük" dedi.

"VEFA SALMAN CHP'Lİ OLDUĞU İÇİN GÖREVDEN ALINDI"

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın CHP'li olduğu için görevden alındığını ifade eden Muharrem Erkek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yalova ile ilgili sayın Vefa Salman, Mart 2014'de ilk kez seçildi 7 Nisan'da mazbatasını aldı. Mazbatasını aldığı ilk gün sayın Salman Mali Müşavirler Odası'na bir yazı yazdı resmi. 'Mazbatamı aldım lütfen mali olarak denetlemek için uzman görevlendirin' diye. Bir hafta sonra Yalova Valiliği'ne bir yazı yazdı, 'Siz de lütfen İçişleri Bakanlığı'ndan bir denetmen gönderin belediyemizi mali ve idari yönden denetleyin' dedi. Belediye Başkanı'nın ilk yaptığı işler bunlar. Ondan sonra ne oldu? Mazbatasını iptal ettiler, seçimi iptal ettiler Yalova'da. 1 Haziran'da tekrar seçim oldu Vefa Salman bir kez daha kazandı. Mazbatasını alır almaz yine 23 Haziran'da, Yalova Valiliği'ne bir yazı yazdı 'Lütfen İçişleri Bakanlığı'ndan denetmen görevlendirin mali ve idari açıdan belediyemizi denetleyin' dedi. Cevap yok. 11 Kasım 2014'de bir yazı daha yazdı Yalova Belediyesi olarak bizzat kendi imzasıyla. 'Lütfen' dedi, 'Gelin ve denetleyin'. Kaçıncı yazı oldu? Dördüncü. Göreve geldiği ilk günden bu yana bu yazıları yazan bu irade, bugün bu suçlamalarla karşı karşıya asla kalamaz. Diyorlar ki iddianamede 'Görevini ihmal etmiş'. Bu yazıları yazan bir belediye başkanına siz nasıl görevini ihmal etmiş diyebilirsiniz. Sonuç olarak ne oldu? CHP'li bir belediye başkanı olduğu için görevden alındı. Her zaman söylüyoruz hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar, hangi haksız hukuksuz davaları açarlarsa açsınlar hiçbirimize geri adım attıramayacaklar. Genel Başkanımızın dediği gibi bu demokratik mücadelede bir bedel ödenecekse önce biz ödeyeceğiz."

CHP İL BAŞKANI GÜREL: DERTLİYİZ, EKONOMİK ALANDA BÜYÜK BİR ÇÖKÜŞ VAR

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel de yaptığı konuşmada, "Hepimiz dertliyiz, halkımız dertli, esnafımız dertli, çiftçimiz, memurumuz, emekçimiz, kadınımız, gencimiz, yaşlımız herkes dertli. Dertliyiz ekonomik alanda bir çöküş var, esnaf perişan" dedi. Gürel, şunları söyledi:

"Özellikle bu Covid döneminde milyonlarca işsiz genç umudunu kaybetmiş durumda. Gençler başka ülkelerde yaşamayı hayal ediyor. Kimse konuşamıyor. Söylenen siyasi iktidarın aleyhine bir şeyse bizim için normal ama onların işine gelmeyen bir şeyse ya FETÖ'cü ilan ediliyor ya da vatan hani ilan ediliyor. Ya da bayrağı indirmek ya da ezanı susturmakla yaftalanıyor. Adam diyor ki 'Ben işsizim', 'FETÖ'cüsün' diyorlar. Genç diyor ki 'Ben özgürlük istiyorum, bilim istiyorum', 'Vatan hainisin' diyorlar. Kadın diyor ki 'Bana şiddet kullanılıyor, öldürüleceğim' diyor, "Vatan hainisin, bölücüsün ya da FETÖ'cüsün diyorlar. Tabii bu bizim halkın mutsuzluğu. Mutlu olan yok mu? Tabii ki var. Kimler mutlu? Hepimizin bildiği gibi 3 ya da 5 tane müteahhit çok mutlu. Cumhurbaşkanı'nın tüm sülalesi çok mutlu. Sülalesinin yan sülaleleri çok mutlu. Onların akrabaları komşuları, yakın olduğu kişiler çok mutlu. Liyakatsız olmasına rağmen mevcut iktidarın üyesi ya da sempatizanı olduğu için yüzde yüz hak etmese de işe girebilen herkes çok mutlu. Özellikle liyakatsiz olan fakat Cumhurbaşkanı atadığı için AKP'lilerin bile bir şey diyemediği bazı rektörler, bazı saçma sapan açıklamalar yapan meşhur rektörler çok mutlu. 128 milyar doları alanlar çok mutlu. O satışın altına imza atanlar çok mutlu. Devletin her türlü imkanın dan her türlü kaynağını kullanan tarikat cemaat ve benzeri unsurlar çok mutlular. Ama bizler halk mutsuzuz. Cumhurbaşkanı sarayda yaşadığından halkın bu mutsuzluğunu görmemeye duymamaya çalışır halde. Ama bakın normal halk çok mutsuz. Bu mutsuz halk, yıllarca kardeşçe yaşamış, AKP iktidarının arasını açtığı bu halk, göreceksiniz ilk seçimlerde bu fakirliğin, bu saltanatın bu şatafatın hesabını soracak." 

Açıklamanın ardından İl başkanlığındaki toplantıya katılan heyet, daha sonra guruplara ayrılarak esnaf, oda ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine başladı.

CHP heyetinin Yalova’daki temasına katılan isimler şöyle:

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Ankara Milletvekili Murat Emir, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kırklareli milletvekili Vecdi Gündoğdu, Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Muğla Milletvekili Suat Özcan, Osmaniye Milletvekili  Baha Ünlü, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Necla Kaçan.”

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.