CHP Genel Merkezi'nden '128 milyar dolar nerede?' afişi için flaş çözüm

CHP Genel Merkezi'nden '128 milyar dolar nerede?' afişi için flaş çözüm

Türkiye’nin dört bir yanına astığı “128 milyar dolar nerede?” pankartlarının 40’tan fazla kentte vinçlerle sökülmesinin ardından CHP, iktidara yönelttiği sorusunu bu kez genel merkez binasına, çelik vidalarla sabitlenen dijital dev ekrana yansıttı.

CHP, Merkez Bankası’nın (MB) eritildiğini iddia ettiği 128 milyar dolarlık rezervini sormaya devam ediyor. İktidardan gelen çelişkili yanıtların ardından geçen hafta hazırladığı pankartları örgütleri aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına asan CHP, 40’tan fazla kentte engellemelerle karşılaştı.

Savcılık ve mülki idare amirlerinin talimatları ile harekete geçen polis ekipleri, önce billboardlar ve ardından CHP’nin il ve ilçe binalarına asılan “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartlar, kiralık vinçlerle bulundukları yerlerden söktü.

‘BİNA CEPHESİNE SABİT’

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre, il ve ilçe örgütlerinde yaşanan gelişmelerin ardından CHP, “128 milyar dolar nerede” sorusunu genel merkez binasına taşıdı. Ankara Söğütözü’nde bulunan CHP Genel Merkezi’nin Anadolu Bulvarı’na bakan cephesindeki dijital dev ekrana, “128 milyar dolar nerede” sorusu yansıtıldı. CHP’nin, “iktidarı rahatsız ettiğini” belirttiği soru, genel merkezin çelik konstrüksiyon cephesinde dev vidalarla sabitlenmiş olan dev ekrana yansıtıldı.

m1-416-001.jpg

SOSYAL MEDYA ATAĞI

CHP, sosyal medya paylaşımları ile de gündemde tuttuğu, “128 milyar dolar nerede” sorusunu “kısaltılmış hali” ile profil fotoğraflarına da taşıdı. Partinin iletişim ekibince hazırlanan kırmızı zemin üzerinde beyaz yazılarla “128” ifadesi bulunan görseller CHP’lilerce sosyal medyada profil fotoğrafı olarak kullanılmaya başlandı. CHP Genel Başkan Yardımcıları ve CHP’li milletvekilleri başta olmak üzere, Türkiye genelinde CHP örgütlerinde görev alan parti üyeleri, sosyal medya profil fotoğraflarını “128” ifadesi ile değiştirdi.

TANAL MECLİS PENCERESİNDEN SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartı TBMM’de açtı. Meclis Halkla İlişkiler Binası’ndaki odasından iki pencere arasına ip gererek pankart asan Tanal, “Milletvekili olarak anayasanın bana verdiği yetki ile soruyorum. Bunda suç yok, hakaret yok. 128 milyar dolar, vatandaşın vergilerinden toplanan para. Paranın nereye harcandığını açıklamak zorunda” dedi. 

Tanal, binanın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bakan cephesine astığı pankartın indirilmesi için kapısına gelen güvenlik görevlileri ve polislerle de tartıştı. Milletvekilinin oda dokunulmazlığı olduğunu anımsatan Tanal, polislerden uzaklaşmalarını istedi.

Bu sırada çok sayıda CHP’li milletvekili de Tanal’ın odasına gelerek pankartlı eyleme destek verdi. Bu gelişmelerin ardından pankartı indirmek isteyen görevliler, binanın önüne itfaiye aracı getirdi. İki görevlinin sepetine bindiği itfaiye merdiveninin yükseldiği sırada Tanal, pankartı içeri aldı. İtfaiye aracının binadan uzaklaşmasının ardından pankartı yeniden asan Tanal, “Yanıt gelene kadar ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartını her gün asacağım. Akşam giderken odaya toplayacağım, sabah geldiğimde yeniden açacağım” dedi.

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.