Ali Babacan:Destekleriz, cesaretlendiririz

Ali Babacan:Destekleriz, cesaretlendiririz

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İnsan Hakları Eylem Planı hakkında partisinin il başkanları toplantısında "Somut adımlar atılırsa biz bunları destekleriz." dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İnsan Hakları Eylem Planı"na ilişkin, "Beyanlar yönünde gerçekten somut adımlar atılırsa biz bunları destekleriz, daha da gerisi gelsin diye de cesaretlendiririz." dedi.

Babacan, partisinin bir otelde düzenlenen 2. İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, karşılarına çıkartılan her türlü güçlük ve engelle mücadele ederek çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

GERÇEKTEN SOMUT ADIMLAR ATILIRSA DESTEKLERİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün "İnsan Hakları Eylem Planı"nı açıkladığını anımsatan Babacan, "Elimizi vicdanımıza koyalım ve yapılanların da hakkını teslim edelim. Planı okuduğunuzda teknik iyileşmeler yok mu? Var. Beyanlar yönünde gerçekten somut adımlar atılırsa biz bunları destekleriz, daha da gerisi gelsin diye de cesaretlendiririz. Planın uygulanmasını da çok yakından takip edeceğiz. Planlama ayrı, açıklama ayrı, bunların uygulanması ayrı bir şeydir. Uygulamanın peşinde olacağız." diye konuşu.

ÜLKEYİ YÖNETEN ZİHNİYET KENDİSİNİ ANAYASAYA BAĞLI GÖRMÜYOR

Babacan, Eylem Planı'nda aylardır sıraladıkları hak gasplarına dair tek bir cümle göremediklerini, planın temel meseleye çözüm getirmediğini iddia eden Babacan, şunları kaydetti:

"Temel adaletsizlikleri halının altına süpürdükleri sürece bunlar pisliği temizleyemezler. Sayın Erdoğan 'Biz hükümet olarak yargıya telefonu açmaktan, talimat vermekten artık vazgeçiyoruz.' dedi mi? Böyle bir şey duydunuz mu? Bunun planla bir alakası yok. Bu bir siyasi irade koyma ve uygulama meselesi. Bunun için reforma yeni düzenlemeye falan gerek yok. Halihazırda bir anayasa var ve bu anayasada bunlar zaten çok açık. Bırakın reformu, yeni planı, şunu, bunu anayasaya uy yetiyor. Ancak ülkeyi yöneten zihniyet, kendisini anayasaya bağlı görmüyor. Gönül rahatlığıyla anayasa ihlalleri yapılabiliyor bu yönetim tarafından."

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.