Akşener'e şok! İyi Parti'de Ece Güner de istifa etti

Akşener'e şok! İyi Parti'de Ece Güner de istifa etti

Muhalefetin hezimete uğradığı 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından İyi Parti'de başlayan yaprak dökümü sürüyor. Son olarak İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan muhalefet kanadında sular durulmuyor. CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı "değişim" tartışmaları, CHP 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel'in genel başkanlık seçimini kazanmasıyla sonuçlanırken, İyi Parti'de de istifaların ardı arkası kesilmiyor.

BİR İSTİFA HABERİ DAHA GELDİ!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu.
Son dakika haberi: İYİ Parti'nin içinde yeni bir grup kuruldu. Kendine, 'DAHA İYİ' adını koyan grup, Ekrem İmamoğlu lehine parti içinde paralel bir teşkilatlanmaya gidiyor. İYİ Parti'nin içinden edinilen bilgiye göre; İstanbul'da 6 ilçe başkanı dışındaki tüm başkanlar İmamoğlu'nun kendilerine vaatleri nedeniyle bu teşkilatlanmanın içinde…
İYİ Parti'nin içindeki yeni grubu sabah.com.tr açıklıyor! Ekrem İmamoğlu durmuyor: "DAHA İYİLER" Teşkilatı…

İYİ Parti'de sular bir türlü durulmuyor. 31 Mart 2023 yerel seçimlerine tek başına girme kararı alan İYİ Parti'de istifalar peş peşe geldi. Ekrem İmamoğlu, parti içine çomak sokmaya başlarken, şahıslara yönelik vaatleri ile kendisine yakın kişilerin sayısını daha da artırmak istiyor. İYİ Parti'den edinilen kulis bilgisine göre; parti içinde 'DAHA İYİLER' isminde bir grup kuruldu. Bu grup Ekrem İmamoğlu'nun lehine çalışıyor. Yine İYİ Parti'den edinilen bir başka kulis bilgisine göre; İstanbul'daki teşkilatlarda 'DAHA İYİLER' adı altında bir başka teşkilatlanma başladı. İddiaya göre; 6 ilçe başkanı dışında kalanlar bu yapılanmaya destek veriyor.

İYİ PARTİ'DE İSTİFALAR BİTMEK BİLMİYOR

Meral Akşener, Özgür Özel'in iş birliği teklifini Genel İdare Kurulu'na danışarak reddetti. GİK kararı sonrası parti deyim yerinde ise dağıldı. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Ömeroğlu, Ekrem İmamoğlu'na yakınlığı nedeniyle istifa etti. Daha sonra ise İYİ Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Ekrem İmamoğlu'na desteğini açıkladı. Özkan'ın, bu açıklaması sonrası istifası istendi. Özkan, karara uyarak istifa etti.

İBB MECLİS ÜYELERİ DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İYİ Parti İBB Meclis Üyeleri, İbrahim Özkan'ı yeniden Grup Başkanvekili olarak seçince ortalık daha da karıştı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, karara imza atan Meclis Üyelerini kesin ihraç istemi ile disipline sevk etti.

BİR İSTİFA DA ECE GÜNER'DEN

Seçim döneminde çok tartışılan adaylardan biri olan Ece Güner de İYİ Parti'den ittifak yapılmaması nedeniyle istifa etti. CHP'li Erdoğan Toprak'ın eski eşi olan Ece Güner'in aday gösterilmesi İYİ Parti'de tepkilere neden olmuştu. Güner'in istifası, İmamoğlu'nu destekleyen Erdoğan Toprak da göz önüne alınınca birçok partiliyi şaşırtmadı.

İMAMOĞLU'NDAN İYİ PARTİ'YE OPERASYON

Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener'in tek başına seçime girme kararında ısrarcı olması sonrası operasyonun düğmesine bastı

İYİ Parti'nin içinde birçok isim çeşitli vaatlerle İmamoğlu'nun safına geçti.

PARTİ İÇİNDE PARALEL TEŞKİLATLANMA: DAHA İYİLER GRUBU

İYİ Parti'nin içinden edinilen son dakika bilgisine göre; 1 Nisan grubu, Üçüncü Yol Grubu, Amerikancılar Grubu sonrası yeni bir yapılanma daha ortaya çıktı.

İmamoğlu'nun desteklediği grup kendisine 'DAHA İYİLER' adını koyarak harekete geçti. İstanbul'daki tüm ilçelerde teşkilatların içinde paralel şekilde yeniden teşkilatlanma başlatıldı.

İSMİ MACARİSTAN'DAKİ PARTİDEN ALDILAR

Macaristan'daki Jobik yani Daha İYİ Parti'den esinlenen gruba, 6 ilçebaşkanı dışında kalan başkanlar göz yumuyor. İddiaya göre; yapılanmanın içinde başkanlar da var.

İMAMOĞLU LEHİNE ÇALIŞACAKLAR

DAHA İYİ isimli yapılanma seçim döneminde Ekrem İmamoğlu lehine çalışacak ve oy isteyecek. İmamoğlu'nun parti içindeki nüfuzunu daha da artırmak için görüşmelerini sürdürdüğü de belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU'NA DA AYNISINI YAPMIŞLARDI

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmek için beraber hareket etmişti. Kurultaya kadar birçok delegenin Kılıçdaroğlu'nu desteklediği belirtiliyordu. Ancak, son anda delegeler İmamoğlu lehine hareket etti. İmamoğlu ve Özel lehine hareket eden delegelerin son ana kadar kendilerini Kılıçdaroğlu destekçisi gibi gösterdiği ortaya çıkmıştı. İmamoğlu'nun şimdi aynısını İYİ Parti'ye yaptığı belirtiliyor. İl Başkanlarının birçoğu Akşener'e yakın duruyor.

İBRAHİM ÖZKAN DA İSTİFA ETTİ

Öte yandan, İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan Meral Akşener'den istifasını istediğini açıkladı. Kararını sosyal medya hesabından duyuran Özkan, partisinin yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmamasını eleştiriyordu.

X (Twitter) hesabından açıklama yapan Özkan, "Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık "Hür ve Müstakilim" İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" dedi.

YENİDEN GRUP BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ

İbrahim Özkan'ın istifa kararı partide yeni bir krize yol açtı. İyi Parti İBB Grup başkanvekilliği için yapılan seçimde İbrahim Özkan yeniden göreve seçildi.

İYİ Parti, İbrahim Özkan'ı yeniden İBB Grup Başkanvekilliği görevine seçen 7 üyesini kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.