AKP'li isim partisini yerden yere vurdu

AKP'li isim partisini yerden yere vurdu

Erdoğan'ın eski Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay konuk olduğu programda AK Parti'ye iki önemli eleştiride bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın eski Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, iki önemli itirafta bulundu. Aktay, muhafazakar demokrat parti kavramının tutmadığını söyleyerek "AK Parti çok değiştirdi ve bu onun muhafazakar kavramını üstlenmesiyle ilgili bir çelişki ortaya çıkardı. AK Parti devleti, siyasi teamülleri ve toplumu değiştirdi. Bunun neresi muhafazakarlık?" diye sordu. Aktay, AK Parti'nin Kürt siyaseti konusunda ise daha sert açıklamada bulunarak "Bizim rakiplerimiz siyasi elitlerimiz, kendi siyasi aktörlerimiz. Kaşıkla verdiğimizi kepçeyle geri alıyoruz onlardan" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın eski Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, BBNTürk ekranlarında Fehmi Çalmuk'un sunduğu 'Politik Adam' programının canlı yayın konuğu oldu.

MUHAFAZAKARLIK TUTMADI

"Muhafazakar demokrat parti kavramı tutmadı." diyen Yasin Aktay, "Çünkü AK Parti muhafazakar bir parti değil. AK Parti çok değiştirdi ve bu onun muhafazakar kavramını üstlenmesiyle ilgili bir çelişki ortaya çıkardı. AK Parti devleti, siyasi teamülleri ve toplumu değiştirdi. Bunun neresi muhafazakarlık?" diye sordu. 

KAŞIKLA VERDİĞİMİZİ KEPÇEYLE GERİ ALDIK

Öte yandan Güneydoğu'da izlenen politika üzerinden partisini yerden yere vuran AK Partili Prof. Dr. Yasin Aktay,  " Diyarbakır'da biz CHP’den farklı olarak Kürt meselesinde Ak Parti olarak attığımız adımların karşılığını görebiliyoruz. Ben Güneydoğu'da bizim rakiplerimizin veya bize karşı adım atanların hiç HDP'den vazgeçmeme gibi bir eylemi olduğunu düşünmüyorum, bilakis vazgeçiyorlar.

Orada bizim rakiplerimiz siyasi elitlerimiz, kendi siyasi aktörlerimiz. Çünkü Güneydoğu siyasi temsilen özellikle aşiretler, yüz yüze ilişkinin şifai ilişkinin çok yoğun olduğu bir yer.

Gönlüne hitap edecek insanların organik ilişkileri olan insanların, siyasi aktör olarak seçilmesi çok çok önemli. Güneydoğu üzerinde bilhassa çok fazla sosyolojik incelemeler yapılması gerekiyor .Oranın ruhuna uygun titizlikle siyasi aktörlerin seçilmesi gerekiyor. Bu titizlik sergilenmedi hiç bir zaman. Çok büyük bir özensizlik, öyle bir özensizlik ki yani kaşıkla verdiğimizi kepçeyle geri alıyoruz onlardan, öyle hissettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.