AKP ve MHP'ye Anayasa hatırlatması

AKP ve MHP'ye Anayasa hatırlatması

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, HDP'nin Meclis'te verdiği, "Covid–19 aşısının vatandaşlara ücretsiz uygulanması" yönündeki önergenin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine tepki göstererek, Anayasa'nın 56. maddesine dikkat çekti

TBMM'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından verilen, "Covid–19 aşısının yurttaşlara ücretsiz uygulanması" yönündeki önerge Cumhur İttifakı (AKP ve MHP) oylarıyla reddedildi. 

Söz konusu önergenin reddedilmesi Anayasa'nın 56. maddesine aykırı olduğunu ifade eden CHP'li Mahir Polat, şu açıklamayı yaptı:

"Covid–19 aşısının vatandaşlara ücretsiz yapılması için TBMM'de verilen önerge Cumhur-Mafya ittifakı oylarıyla reddedildi. Aşı koruyucu sağlık hizmetidir ve Anayasa'nın 56. maddesi gereğince temel sağlık hizmeti olarak ücretsiz verilmelidir."

194246885-whatsapp-image-2020-11-28-at-19-34-34.jpeg

Anayasa'nın 56. maddesinde şu ifadeler yer alıyor:

“Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir. Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlama; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler. Devlet, bu görevini kamu ve özel kesimdeki sağlık ve sosyal kurumlardan yararlanarak, onları denetleyerek yerine getirir. Sağlık hizmetlerinin yaygın bir şekilde yerine getirilmesi için kanunla genel sağlık sigortası kurulabilir.”

Kaynak :KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.