30 bin mezun neden istihdam edilmiyor?

30 bin mezun neden istihdam edilmiyor?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, 30 bini aşkın emlak ve emlak yönetimi bölümü mezununun yaşadığı atama sorununu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu.

Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, 30 bini aşkın mezunun eğitimini aldığı alanda çalışma imkânı bulamadığına dikkat çekerek, neden gerekli istihdamın yapılamadığını sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, 30 bin aşkın emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının atama sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, bölüm mezunlarına yönelik neden atama yapılmadığını sordu.

BÖLÜM MEZUNLARINA KONTENJAN AYRILACAK MI?

Karaduman, emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışmayı beklendiğini belirterek, “Yeterince alım olmadığından 30 bini aşkın mezun eğitimini aldığı alanda çalışma imkânı bulamıyor. Bu alanda taşra ve merkezde personel eksikliğinden kaynaklı olarak işlerde tıkanıklık yaşanmaktadır. Milli Emlak müdürlüklerinde işlerin aksadığı, personel eksikliğinden dolayı çalışanların iş yükünün fazla olduğu ve bu durumun işleyişte tıkanıklığa sebep olduğu bilinmektedir. Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunları yeni dönemde yapılacak alımlarda kendilerine de kontenjan ayrılmasını beklemektedir” ifadelerini kullandı.

NEDEN İSTİHDAM EDİLMİYOR?

Karaduman, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’a 4 soru yöneltti. Karaduman, “Bakanlığınız bünyesinde çalışan emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunu toplam kaç personel bulunmaktadır? Bu personellerin toplam mezun sayısına oranı nedir? Bakanlığınız bünyesinde emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarından kısıtlı sayıda personel istihdam edilmesinin sebebi nedir? 2021 yılında yapılacak atamalarda bu bölüm mezunlarına da kontenjan ayrılacak mıdır? Emlak ve emlak yönetimi bölümü için ayrılması planlanan kontenjan sayısı kaçtır?” diye sordu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.