Gaziantep'teki Çocuk Hastanesi'nde akılları karıştıran iddia!

Gaziantep'teki Çocuk Hastanesi'nde akılları karıştıran iddia!

Gaziantep’teki Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde akılları karıştıran iddia...

Memohaber.com'da yer alan habere göre, Gaziantep’teki Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde mecburi görevini yapan hematoloji uzmanı Dr. E.A, geçtiğimiz günlerde, hastanedeki bazı personellerin kendisine fiziki saldırıda bulunduğunu gerekçe göstererek şikâyetçi oldu.

Ardından da sağlık personelleri ile olaya tanık olan diğer personeller herhangi bir fiziki saldırının olmadığını, sadece hasta hakkında ve hastaların tedavilerine ilişkin bilgi almak amacıyla kayıtlı telefondan arandığını ancak ilgili hekimin servis hemşireleri ile görüşmediğini dolayısıyla hastaların mağduriyetine sebep olduğu gerekçesiyle doktor ile polikliniğe görüşmeye gittikleri ancak hekimin kendilerine küfrettiği bu nedenle tartışma yaşandığı ancak kesinlikle fiziki müdahale olmadığını, fiziki saldırıya uğradığını belirten hekim hakkında kendilerine iftira atıldığı gerekçesiyle şikâyetçi oldukları belirtildi. 

AKILLARI KARIŞTIRAN İDDİA

Hastanede yaşanan bu gerginliğin mağduru ise tedavi gören hastalar oldu. Hasta yakınları, hastaların tedavisinin aksamasından şikayetçi olurken, görüştüğümüz hasta yakınları doktorla ilgili ilginç bir iddiayı dile getirdi. Bu iddiaya göre, mecburi hizmette bulunan Dr. E.A, Adıyaman Üniversitesi ile anlaştı. Ancak, mecburi hizmetinin bitmesine ise daha 5 ay bulunuyor. Bu süre içerisinde Adıyaman Üniversitesi'ndeki kadronun dolma ihtimalinin yüksek olduğu, doktorun da, suni kavga oluştururak  “Can Güvenliği” bahanesiyle mecburi hizmeti dolmadan Adıyaman'a gitmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Hasta yakınları iddiaya göre, Doktor E.A'nın, “Suriyelilere üç beş kuruş para verip kendimi dövdürür veya burada düzmece bir kavga çıkarıp sonrada can güvenliğim yok diye bakanlığa başvurup mecburi hizmetimin kalanını Adıyaman'da bitirebilirim” dediğine defalarca tanık olduklarını ifade ettiler. Dr. E.A'nın gitmek için başvurduğu yol akıllara kendini köyden kovdurmak için her yolu deneyen Kemal Sunal'ın Kibar Feyzo filmindeki Kibar Feyzo karakterini getirdi.

HASTA YAKINI DOKTORU SUÇLADI

Olay günü serviste yatan E.P isimli hastanın babası günlerdir hastası hakkında bilgi alamadığını, çocuğun bazı işlemler yapılacağı dolayısıyla aç kalması gerektiğinin söylendiğini ancak bu işlemin günler geçmesine rağmen hekim kaynaklı olarak yapılmadığını bu nedenle çocuğunun günlerce aç kaldığını bunun üzerine poliklinikte doktorla görüşmeye gittiğinde olaya tanık olduğunu kesinlikle sağlık personeline iftira atıldığını sözlü ya da fiziksel bir şiddete tanık olmadığını ifade etti. 

Haber merkezimize ulaşan diğer bilgilere göre Dr. E.A hakkında hekim arkadaşları, sağlık çalışanları ve hasta yakınları ile sık sık sorunlar yaşadığı, bu sorunlarla ilgili hekim hakkında çok sayıda şikayetlerin olduğu, ilgili hekimin hastaneden yapılan aramalara cevap vermediği, vizitleri yapmadığı gibi hastaya ne gibi işlem yapılacağını sormak için arayan sağlık çalışanlarının telefonlarına cevap vermediği ve durumun hastane telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde tespit edilebileceği iddia edildi.. 

Dr E.A ya saldırdığı iddia edilen sağlık personelleri suçlamaları reddederek Dr. E.A'nın kendilerine iftira attığı gerekçesiyle dava açtı. Tüm iddialar, yaşanan olaylar, Sabim ve Cimer şikayetleri üzerine Dr. E.A hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. (Kaynak: Memohaber.com)

Kaynak: Detailhaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.