TGC'den Bahçeli'ye tepki

TGC'den Bahçeli'ye tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Karar gazetesi yazarları Taha Akyol, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'u hedef almasına tepki gösterdi: Bu söylemlerin gazeteciler arasında yeni can kayıplarına yol açacağından endişe etmekteyiz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, son günlerde gazetecileri hedef alan saldırılara ve söylemlere tepki gösterdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu siyasetçilerin gazetecileri hedef gösteren söylemlerinin demokratik bir ülkede kabul edilemez olduğunu belirterek “Bu söylemlerin gazeteciler arasında yeni can kayıplarına yol açacağından endişe etmekteyiz” uyarısını yaptı. TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:

"SALDIRGANLAR YAKALANMIŞLAR AMA SERBEST BIRAKILMIŞLAR"

“2021 yılının Ocak ayını bitirmeden siyasetçiler tarafından hedef gösterilen meslektaşlarımızın darp edildiğini gözlemliyoruz. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ saldırıya uğradıktan sonra, Özdağ’ın demecine köşe yazısında yer veren üyemiz Yeniçağ Gazetesi Yazarı Orhan Uğuroğlu da evinin önünde saldırıya uğramıştır. Saldırganlar yakalanmışlar ama bir gün sonra serbest bırakılmışlardır.

Bu olayın ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter adresinden yaptığı açıklamayla Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ve Karar Gazetesi’nden üyemiz Taha Akyol ile gazeteciler Yıldıray Oğur ve Elif Çakır'ı hedef göstermiştir.

"YENİ CAN KAYIPLARINA YOL AÇACAĞINDAN ENDİŞELİYİZ"

Demokratik bir ülkede kabul edilemez olan bu söylemlerin gazeteciler arasında yeni can kayıplarına yol açacağından endişe etmekteyiz

Siyasetçilerin gazetecileri hedef gösterebildiği, hakaret ve tehdit etme özgürlüğünü rahatlıkla kullanabildikleri bu ortamda gazetecilere saldıranlar cezasızlıkla hemen bırakılmaktadır. Türkiye’de haberin serbest dolaşımının yeniden sağlanması ve siyasetçilerin üsluplarına dikkat ederek toplumu birbirine düşürmekten vazgeçmeleri gereğine inanıyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak iç barış sağlanmadan ülkede huzurun, ekonominin, düzelmesinin olanaksız olduğuna inanıyoruz.

"SİYASETÇİLERİ EKONOMİYİ DÜZELTMEYE DAVET EDİYORUZ"

Her siyasi görüşten öldürülen 66 gazetecinin isminin ve fotoğrafının bulunduğu TGC Basın Müzesi’nin Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne yenilerinin eklenmemesi, siyasetçilerin sorumlu davranmasıyla yakından ilişkilidir.

İktidara ve tüm siyasetçilere gazetecileri hedef göstermekten vazgeçerek barışı, demokrasiyi geliştirmeye, ekonomiyi düze çıkarmaya davet ediyoruz. Meslektaşlarımıza saldıranlarla, azmettirenlerin bulunmasını istemeye devam ediyoruz."

Kaynak: Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.