Koronavirüs aşısına dair! Basın mensupları aşılarını oluyor

Koronavirüs aşısına dair! Basın mensupları aşılarını oluyor

Koronavirüs pandemisinin başladığı günden bu güne kadar Millî Gazete’de birçok haber, dosya hazırladık. Geçtiğimiz hafta basın mensuplarına koronavirüs aşısı olmaları için öncelik verildi.

Koronavirüs pandemisinin başladığı günden bu güne kadar Millî Gazete’de birçok haber, dosya hazırladık. Toplumsal şüpheleri konunun muhatabı olan uzmanlara sorduk, her yönden isimlerle röportajlar yaparak koronavirüs aşısının detaylarını ele aldık. Geçtiğimiz hafta basın mensuplarına aşı olmaları konusunda öncelik verilince, geride kalan bir senede yaptığımız görüşmeleri değerlendirerek gazeteden bazı arkadaşlarla randevu aldık ve aşı olduk.

BASIN MENSUPLARI NİHAYET HATIRLANDI

 Bir yılı aşkın süredir devam eden pandemide basın mensuplarına yönelik hiçbir önlem alınmamıştı. Pandemi sürecinde gazetecilere sadece İletişim Başkanlığı'ndan içerisinde maske, dezenfektan ve benzeri ürünler bulunan el çantası gönderildi. Bir senelik süreçte özellikle sahada çalışan gazetecilere yönelik ne bir tedbir ne de bir karar açıklandı. Hâlbuki diğer meslek grupları kadar basın mensuplarının zor günler yaşadığı bu süreçte "yıpranma payı" gündeme gelebilirdi... Yine de tüm bu sürecin ardından basın mensuplarına aşı konusunda öncelik verilmesi önemli bir gelişmeydi. Birçok gazeteci ve televizyoncu artık biraz daha rahat çalışacak, bulaş riskinden daha az korkacak.

AŞININ MUCİDİ UĞUR ŞAHİN, İRAN'DA ÖDÜL ALDI, TÜRKİYE'DE TANINMIYOR

Perşembe günü randevumuzu alıp Cumartesi günü devlet hastanesinde aşımızı olduk. Aile hekimliklerinde Sinovac aşısı yapılırken Biontech aşısı sadece devlet hastanelerinde vuruluyor. Biontech aşısını tercih etmemde koruyuculuk oranlarının yüksek olması ve aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ile olan tanışmamız etkili oldu. 2019 yılının Kasım ayında "İslam dünyasının Nobel'i" olarak nitelendirilen ve Peygamber Efendimiz (sav) adına düzenlenen Mustafa Ödülleri'ne katılmak için İran'daydım. Koronavirüsün henüz pandemiye dönüşmediği günlerde Tahran'da gerçekleştirilen törende Prof. Dr. Uğur Şahin de ödül alanlar arasındaydı. Ödül töreninden sonra Uğur Hoca, yorgunluğuna ve yoğunluğuna rağmen istirahat etmeden bizimle sohbet etmiş, Almanya'daki çalışmalarını anlatmıştı. Henüz Türkiye'nin tanımadığı, ne çalışmalar yaptığını bilmediği Uğur Şahin'e, İran'da böylesine büyük bir ödül verilmesi de oldukça dikkatimizi çekmişti. Uğur Hoca, aşı geliştirmesiyle Türkiye'de tanınır hâle geldi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÜLER YÜZLÜ VE İLGİLİYDİ

 Aşıyı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yaptırdım. Oldukça büyük olan hastanede aşı merkezi bulmak oldukça zor olsa da, hastanenin bu büyüklüğüne rağmen boş olması aşı yaptırma sürecini kolaylaştırdı. Bir yıldan uzun süredir zorluklara göğüs geren sağlık çalışanımız, aşı sürecinde de gayet kibar, güler yüzlü ve ilgiliydi. Aşı ile alakalı kısa bir sunum yaptılar. Çok dozlu flakonlarda hazırlanan aşılar seyreltilmeden enjekte edilemiyor. Seyreltikten sonra da yaklaşık 6 doz aşı yapılabiliyor.

YAN ETKİ YAŞAMADIM

Aşı yaptırmadan önce bilgilendirme ve onay formu okutuluyor ve imzalatılıyor. Aşıyı olduktan sonra 15 dakika hastaneden ayrılmamanız ve olası yan etkilerde sağlık kuruluşuna başvurmanız isteniyor. Yüzde 80'in üzerinde görülen aşı vurulan yerdeki ağrı haricinde pek bir yan etki yaşamadım. İkinci dozu aşı 1 ay sonra... İnşallah hep beraber sağlıklı günlere kavuşuruz.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.