Yüzük Ölçüsü Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Yüzük Ölçüsü Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Yüzük ölçüsü tıpkı ayakkabı ölçüsü gibi kişiye özeldir. Takılan yüzüklerin sıkmaması ve aynı zamanda bol gelmemesi için doğru ölçüde olması gerekiyor.

Yüzük ölçüsü tıpkı ayakkabı ölçüsü gibi kişiye özeldir. Takılan yüzüklerin sıkmaması ve aynı zamanda bol gelmemesi için doğru ölçüde olması gerekiyor. İşte bu ölçü yüzük ölçüsü olarak adlandırılıyor. Sadece kadınların değil erkeklerin de kendi yüzük ölçüsünü biliyor olması gerekir. Peki, yüzük ölçüsü nasıl hesaplanır?

Özellikle sevdiği kişiye hediye yüzük almak isteyenler bu sorunun yanıtını daha fazla merak ediyor. Tektaş yüzük ile evlenme teklifi yapmaya hazırlananlar çaktırmadan yüzük ölçüsü nasıl alınır sorusunun yanıtını da merak ediyor. Yüzük ölçüsü almak için rahatlıkla kuyumculara gidebilirsiniz. Kuyumculardan yüzük ölçünüzü ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz.

Ancak evde kendiniz yüzük ölçüsü almak isterseniz parmağınıza tam gelen bir yüzüğe ihtiyacınız olacak. Bu yüzüğün hiçbir şekilde parmağınızı sıkmaması ve aynı zamanda bol gelmemesi gerekiyor. Sonrasında ise üzerinde milimetre ölçüleri bulunan bir cetvel ya da mezura bularak yüzüğün iç kısmını tam orta yerinden ölçün. Yüzüğü düz bir zemine yatak şekilde koymanız gerektiğini de belirtelim.

Ancak ölçü alırken milimetrelere dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü yüzük ölçüsünde milimetrik ölçüler son derece önemlidir. Sadece 1 mm eksik ya da fazla ölçmeniz bile yüzük ölçünüzü doğru şekilde almanızı engeller. Bu durumda yaptığınız ölçüme göre satın aldığınız yüzük parmağınıza dar ya da bol gelebilir. Bu arada kendiniz için ya da sevdikleriniz için tektaş yüzük satın almayı düşünüyorsanız pırlanta tektaş yüzükler için yüksek oranlarda indirim uygulayan adresleri tercih edin.

Güvenli bir şekilde alışveriş yapmanızı sağlayan Altınbaş internet sitesi, pırlanta tektaş yüzük dendiğinde ilk akla gelen platformlardan biri oluyor. Bu internet sitesinde çok sayıda farklı yüzük modeli beğeniye sunuluyor ve tasarımların tamamının yılın trendlerine uygun olduğunu da belirtelim. Modaya uygun, şık, zarif ve etkileyici pırlanta yüzük modellerine sahip olmanız son derece kolay olacak.

Altınbaş internet sitesi yıl boyunca indirim kampanyaları düzenliyor ve bu kapsamda pek çok farklı yüzük modeli de gayet düşük rakamlarla kullanıma sunuluyor. Bu indirimleri gözden geçirmek ve model seçenekleri azalmadan sipariş vermek için acele etmenizde fayda olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.