Vahşi cinayetin cani katili belli oldu

Vahşi cinayetin cani katili belli oldu

Katil zanlısının, aralarında eşinin de olduğu 8 şüpheliyle birlikte adliyeye sevkedileceği öğrenildi.

Eskişehir' de İlkay- Emel Tokkal çifti ile 4 yaşındaki oğulları Ali Doruk' un evlerinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili katil zanlısının eski ortağı Mehmet Şerif Boğa(33 ) olduğunun tespit edildiği bildirildi. Katil zanlısının, aralarında eşinin de olduğu 8 şüpheliyle birlikte adliyeye sevkedileceği öğrenildi.

Eskişehir’de cep telefonu dükkanı bulunan Tokkal çiftinden haber alamayan İzmir’deki yakınları polise hayatlarından endişe ettiklerini söyleyerek ihbarda bulunması sonucu eve gelen ekipler İlkay, eşi Emel ve çocukları Doruk ölü olarak buldu.

İlkay ve Emel Tokkal çifti ile 4 yaşındaki çocukları Doruk'un cansız bedenlerinin bulunmasıyla ilgili soruşturma kapsamında 13 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Cep telefonu tamiri ve satışı yapan İlkay Tokkal'ın, katil zanlısı olduğu iddia edilen eski ortağı Mehmet Şerif B. (33) ve bu kişinin eşinin de aralarında bulunduğu diğer 9 zanlı ise adliyeye getirildi.

Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi'ndeki apartmanın 5'inci katında 16 Şubat'ta İlkay (42) ve Emel Tokkal (41) çifti ile çocukları Doruk'un cansız bedenleri bulunmuştu. Bıçaklanarak yaşamını yitirdiği belirlenen aile üyelerinin ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesince özel ekipler oluşturulmuştu. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen, ailenin yakınları ve komşularının ifadelerine başvuran ekipler, 13 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Eskişehir'de İlkay-Emel Tokkal çifti ile Ali Doruk vahşice öldürülmüştü! 

Eskişehir'de İlkay-Emel Tokkal çifti ile 4 yaşındaki çocukları Ali Doruk'un evlerinde bıçaklanarak öldürülmeleriyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi. Polis ekiplerince evde yapılan incelemede kapıda herhangi bir zorlama olmadığı belirlenmişti.

İlkay Tokkal ile ikinci evliliğini yapan Emel Tokkal'ın İzmir'de yaşayan kızı Beyzanur Kayaalp, geçen salı günü annesine telefonla ulaşamayınca polisten yardım istedi. İhbar üzerine polis ekipleri, telefon dükkanları bulunan İlkay-Emel Tokkal çiftinin, yeni taşındıkları Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi’ndeki bir apartmanın 5’nci katındaki evine gitti. Kapının kapalı olması üzerine çilingir yardımıyla girilen evde İlkay Tokkal (42), eşi Emel Tokkal (41) ile çiftin 4 yaşındaki oğulları Ali Doruk bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. İlkay Tokkal’ın 7, Emel Tokkal ve Doruk’un 3’er kez bıçaklandığı saptandı. İlkay-Emel çifti ile çocukları Doruk otopsi işlemlerinin ardından gözyaşlarıyla Asri Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, cinayetin ardından başlattıkları soruşturma kapsamında çevredeki MOBESE ile güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldı. Polis ekiplerince evde yapılan incelemede İlkay Tokkal’ın eşi ve çocuğuyla birlikte geçen Salı akşamı cep telefonu dükkanını kapattıktan sonra eve geldikleri, yemek sipariş verip yedikleri, kapıda herhangi bir zorlama olmadığı belirlendi. Bunun üzerine katil zanlısının tanıdık biri olma ihtimali üzerinde duruldu. Polis, apartmanın giriş katında iş yerleri bulunan çiftin komşuların ifadesine de başvurdu.

ÖZALTI SAYISI 13’E ÇIKTI

Polis ekipleri, İlkay Tokkal'ın ilk eşinden olan 19 yaşındaki oğlu Buğra Can Tokkal ile eski çalışanı Mehmet Şerif B. ve esnaf komşusu Ersin D.'nin de aralarında olduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin sorguları sürerken soruşturmayı çok yönlü sürdüren polis ekipleri, cinayetle bağlantısı olabileceği değerlendirilen 4 kişiyi daha gözaltına aldı. Böylelikle cinayette gözaltı sayısı 13'e yükseldi.

 O CANİ VE 3 AKRABASI TUTUKLANDILAR

Eskişehir’de geçtiğimiz pazartesi günü evlerinde ölü bulunan anne, baba ve çocuğunu öldürdüğü iddia edilen eski ortağı ile 3 şüpheli mahkemece tutuklandı.

Eskişehir'de 5 gün önce Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'nde bulunan evlerinde İlkay Tokkal, Emel Tokkal ve çocukları Doruk Tokkal'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili polis ekipleri çalışma başlatmıştı. Olayla ilgili ilk gün 3 olan gözaltı sayısı, daha sonra 9'a yükselmişti. Apartman girişindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, ağzında maske ve başında şapka olan eldivenli bir kişinin olayın gerçekleştiği zamana yakın saatte bir poşetle binadan ayrıldığını tespit etmişti. Yaklaşık bir haftadır ekiplerin hummalı çalışması sonuç verdi ve cinayet zanlısı yakalandı. Katil zanlısı İlkay Tokkal'ın eski ortağı Mehmet Şerif Boğa ve beraberindeki 8 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerden İlker K., Hediye B., Abdullah Y., Azad B., çıkarıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Öte yandan, tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen eski ortak Mehmet Şerif Boğa, ‘Canavarca hisle birden fazla kişiyi kasten öldürmek' suçundan, yeğeni Hakkı B., akrabası Fesih Y. ve dayısı Zeki O. ise irtibatlı olduğundan dolayı tutuklandı. Şüphelilerden Tırhan B. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Küçük Doruk'u annesinin kucağında bıçaklamış

 Eskişehir'de anne, baba ve çocuklarını öldürdüğü iddiasıyla adliyeye sevk edilen şüpheli eski ortağın, öldürülen Emel Tokkal'ın İzmir'de üniversite okuyan kızının aileye ulaşamadığından dolayı kendisini aradığı, şüphelinin ise olaydan habersiz gibi yanına çilingir alarak eve gittiği öğrenildi.
Eskişehir'de 6 gün önce anne Emel Tokkal, baba İlkay Tokkal ve çocukları Doruk Tokkal öldürülmüştü. Olay sonrasında polis ekipleri inceledikleri güvenlik kameraları sonrasında şüpheliyi tespit etti. İlkay Tokkal'ın eski ortağı olduğu öğrenilen şüpheli Mehmet Şerif Boğa ile ilgili çıkan ayrıntılar ise kanları dondurdu.

Kapının açılması için çilingirle gitmiş

Olayın ortaya çıktığı gün öldürülen Emel Tokkal'ın İzmir'de üniversite okuyan kızı Beyzanur Kayaalp'in aileden haber alamadığından dolayı şüpheli Mehmet Şerif Boğa'yı aradığı öğrenildi. Cinayetleri işlediği ileri sürülen Boğa ise, yanına çilingir alarak olay yerine gitti. Burada çilingirin polisin gelmesi durumunda kapıyı açacağını söylemesi üzerine şüpheli Mehmet Şerif Boğa, Emel Tokkal'ın kızı ile irtibata geçti. Kızın polisi araması üzerine olay yerine gelen ekiplerin kapıyı açmasının ardından cinayetler ortaya çıktı.

Olay günü basın mensuplarının önünde gözaltına alındı

Yaşanan vahşi olayın ortaya çıkmasının ardından binanın altına indirilen şüpheli Mehmet Şerif Boğa, burada gözyaşlarına hakim olamamış, polis ekipleri tarafından teselli edilmişti. Ardından ekipler tarafından olay günü gözaltına alınma anı basın mensuplarının kameralarına yansıdı.

Küçük çocuğu annesinin kucağında bıçaklamış

Olayda adliyeye şüphelilerin sevk olmasının ardından detaylar da ortaya çıktı. Şüphelinin olayda ilk olarak babayı boğazından bıçakladıktan sonra salona giderek anneyi bıçaklamaya çalıştığı iddia edildi. Bu sırada annesinin kucağında olan Doruk'a gelen bıçak darbesiyle yere yığılan anne ve çocuğu bıçaklamaya devam etmiş.

Kaynak: Habervitrini

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.