Turgut Kazan'dan Soylu’ya 'Buldan' uyarısı

Turgut Kazan'dan Soylu’ya 'Buldan' uyarısı

Soylu'nun gösterdiği fotoğraflar hakkında konuşan Buldan, “Her yaptığımız görüşme devletin kayıtlarında mevcuttur. Görüşmeleri devletin güvenlik amaçlı uçurduğu İHA'ların altında gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Avukat Turgut Kazan, Gara operasyonundaki 13 şehidin ardından HDP'li milletvekillerini PKK ile görüşmekle suçlayan Bakan Soylu ve iktidar yetkililerine yasaları delil göstererek uyarıda bulundu.

Gara operasyonunda 13 vatandaşın şehit olmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında “HDP’li bir kadın milletvekili Gara’ya gitti” iddiasıyla ilgili açıklamalar yaparak, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın çözüm sürecindeki İmralı ve Kandil ziyaretleri sırasında çekilmiş fotoğraflarını göstermişti.  

Soylu'nun gösterdiği fotoğraflar hakkında konuşan Buldan, “Her yaptığımız görüşme devletin kayıtlarında mevcuttur. Görüşmeleri devletin güvenlik amaçlı uçurduğu İHA'ların altında gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.  

HDP'li milletvekillerinin PKK'nın önde gelen isimleriyle görüşmekle suçlanmasının ardından avukat Turgut Kazan, iktidara yasaları delil göstererek uyarıda bulundu.   

"FOTOĞRAF GÖSTEREREK SUÇLAMADA BULUNANLARI UYARIYORUM"

Turgut Kazan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 6651 sayılı yasanın görüntüsünü paylaşarak, şu ifadeleri kullandı: 

“GARA eleştirilerini susturmak için, fotoğraf göstererek suçlama üretenleri uyarıyorum. Eğer, 6551 sayılı yasayı açıp okursanız, o fotoğrafların hikayesini de kolayca anlarsınız. 

"GÖRÜŞMELERE HÜKÜMET KARAR VERİR"

Bakın, 2. maddede ‘yurt içindeki dışındaki kişilerle’ yani ÖCALAN’la/KANDİLDEKİLERLE ‘görüşülmesine ve görüşmeyi gerçekleştirecek kişilerin görevlendirilmesine’ HÜKÜMETİN KARAR VERECEĞİ belirtiliyor. 

 

Bakın, 2. maddede “yurt içindeki dışındaki kişilerle” yani ÖCALAN’la/KANDİLDEKİLERLE "görüşülmesine ve görüşmeyi gerçekleştirecek kişilerin görevlendirilmesine” HÜKÜMETİN KARAR VERECEĞİ belirtiliyor

— Turgut Kazan (@turgutkazan) February 24, 2021

Sonra 4. maddede, 2. madde kapsamındaki görevleri yapanların, yani KİMİNLE/KİMİN görüşeceğini belirleyenlerle, görüşmeyi gerçekleştirenlerin ‘BU GÖREVLERİ NEDENİYLE HUKUKİ, İDARİ ve CEZAİ sorumluluğu doğmaz’ deniliyor. 

 

Sonra 4. maddede, 2. madde kapsamındaki görevleri yapanların, yani KİMİNLE/KİMİN görüşeceğini belirleyenlerle, görüşmeyi gerçekleştirenlerin “BU GÖREVLERİ NEDENİYLE HUKUKİ, İDARİ ve CEZAİ sorumluluğu doğmaz” deniliyor

— Turgut Kazan (@turgutkazan) February 24, 2021

 

"TUTANAKLARDA KİM NE SÖYLEMİŞ MEVCUT"

Gerekçeyi, tutanakları okursanız, kimlerin neler söylediğini öğrenmiş olursunuz. Evet, madem ki yasa var, uymamız gerekir. Bu durum pandemideki ayrımcı kongre buluşmalarına benzemez. Görevlendirilenler sorumlu tutulursa, görevlendirenler haydi/haydi sorumlu olur. Hatırlatıyorum.” 

OĞUR: FOTOĞRAFLAR O GÜNLERDE MEDYADA YAYINLANDI 

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur da köşesinde görüşmelerin ‘çözüm sürecinde’ ve devletin izni dahilinde gerçekleştiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:  

A haberde katıldığı programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP eş genel başkanı Pervin Buldan’ın çözüm sürecindeki bu İmralı ve Kandil ziyaretleri sırasında çekilmiş ve o günlerde gazetelerde, televizyonlarda yayınlanmış fotoğraflarını, HDP-PKK ilişkisinin delili olarak dosyasından çıkarıp gösterdi, kanal da bu fotoğrafları arkadaki barkovizyonda suç delili gibi kolaj yaptı. 

Kaynak: Karar Gazetesi

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.