Süleyman Soylu’nun ekibinde kriz! FETÖ mesajları ortaya çıktı

Süleyman Soylu’nun ekibinde kriz! FETÖ mesajları ortaya çıktı

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman’ın sosyal medya hesabında FETÖ mesajları ortaya çıktı. Soylu'dan konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Temmuz 2020'de CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanıp “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem, bir tek FETÖ’cü göreve geldiyse ve bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur” ifadelerini kullanmasından birkaç ay sonra 100’e yakın kaymakam ve vali yardımcısının FETÖ’den görevden alındığı haberleri medyaya yansıdı. Bu isimler arasında Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde atananların da olduğu ortaya çıktı.

Soylu'nun çok tartışılan ifadeleri üzerinen bir yıl geçti ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasıyla 53 mülki idare amirinin "FETÖ ile bağlantıları olduğu" gerekçesiyle devletle ilişiği kesildi.

İçişleri Bakanlığı’ndaki bu gelişmelere karşılık bakanlıkta FETÖ tartışmasının ise fitili ateşlenmiş oldu. 

Odatv'de yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman’ın arşivindeki FETÖ mesajlarını hala silmemesi dikkat çekti. 

Yusuf İzzet Karaman'ın sosyal medya hesabından yayınladığı görselde Samanyolu TV Davetsiz Misafir programı ekibinin yer alması dikkatlerden kaçmazken, Karaman'ın, “Samanyolu TV Davetsiz Misafir programı ekibi Demremizdeydiler bugün” mesajıyla paylaştığı görüldü. 

Kaynak: milli Gazete

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.