Savcı Sayan AKP’nin seçim hilesini ifşa etti! İşte skandal röporaj!

Savcı Sayan AKP’nin seçim hilesini ifşa etti! İşte skandal röporaj!

AK Parti’nin Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın yıllar önce AKP’nin Ağrı seçimlerine nasıl hile karıştırdığını ifşa ettiği röportajı gündemi sarsacak.

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer’in 28 Ağustos 2007’deki köşe yazısındaki röportaj, şuanda AK Parti’nin Ağrı Belediye Başkanı olan Savcı Sayan’ı bir hayli zor duruma düşüreceğe benziyor.

Bir dönem CHP’de görev alan Savcı Sayan siyasi hayatına AK Parti saflarında devam ederken yıllar önce verdiği bir röportajı yeniden gün yüzüne çıktı.

SAVCI SAYAN AKP’NİN SEÇİM HİLESİNİ BÖYLE İFŞA ETTİ

Eskiden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sağ kolu olarak tanınan Savcı Sayan 2007 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Ağrı Tutak’taki seçimlere nasıl hile karıştırdığını Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer’e ifşa etmiş.

Yalçın Bayer “Ağrı Tutak’ta seçim” başlıklı köşe yazısında  Savcı Sayan’ın skandal iddialarını birebir yayınlamış.

O dönem  CHP’nin Ağrı’daki 2. sıra Milletvekili adayı olan Savcı Sayan yaşananları şöyle anlattı:

Bu seçimde birtakım nedenlerle çok başarısız olduğumuzu gördük. Kaybeden bir insanın psikolojisini düşünün. Ama sizin yazılarınızdan sonra benim de söyleyeceğim şeyler var artık. Bir tezgáha geldiğimiz anlaşılıyor.
Seçim günü Tutak’ta bulundum. 100 köyden 50-60’ında hiçbir kadın sandığa götürülmedi. Kadınlar yerine erkekler oy kullandı. Çok net bildiğim 10 köyde ise sandığa bırakın kadını hiçbir erkek de gitmedi. Tek veya birkaç kişi bütün oyları kullandı AKP’ye... O seçmenlerin yerine imza atıldı ve parmak izi basıldı.
Örnek verebilir misiniz?
Tutak’ın Burnubulak Köyü’nü söyleyebilirim. 328 geçerli oyun kullanıldığı bu köyde AKP’ye 317, bağımsızlara da 11 oy çıktı. AKP’nin bütün oylarını muhtar Mehmet Uğur kullandı. Çünkü kimse sandığa getirilmedi. Zaten sandık tutanağındaki imzaların hep birbirine benzediği görülüyor.
Muhtarın dışında sandık başkanı veya orada bulunan birkaç AKP’li de imza atmış olabilir.
Yani 317 kişinin yerine parmak basanlar da bunlar, mührü basanlar da... Bu sandıktaki imzalar gerçek seçmenin imzasıyla, parmak iziyle birbirini tutuyorsa beni yalan söylemiş sayın.
Ama ısrar ediyorum öyle olmadığını.. Bir tek kadın imzası ve parmak izi çıkamaz.

Şimdi AK Parti politikalarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yere göğe sığdırmayan AK Parti'nin Ağrı Belediye Başkanı olan Savcı Sayan’ın bu röportajı başına bela olacağa benziyor.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.