Peynir vurgunu rastgele 2 tenekenin açılmasıyla fark edildi!

Peynir vurgunu rastgele 2 tenekenin açılmasıyla fark edildi!

Tarım Kredi Marketler’de yaşanan peynir vurgunu ile ilgili olarak marketlerin bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik AŞ tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Millî Gazete’nin manşetten yayınladığı haberde gündeme gelen iddialar doğrulanırken, “Soğuk hava deposunda olgunlaşması için bekletilen ürünlerde, 17 Ağustos 2021 tarihinde kontrol amacıyla rastgele iki adet tenekenin açılması sonucu uygunsuz üretim yapıldığı anlaşılmış ve yerinde yapılan tespitlerde peynirlerin içerisinde lor ve tuz bulunduğu tarafımızca tespit edilmiştir” denildi. Yapılan açıklamada dikkat çeken satırbaşları şöyle: Şirketimiz çiftçiden aldığı ürünleri işlemek ve marketlerde halkın arzına sunabilmek için fiili olarak üretme imkânının olmadığı durumlarda fason üretim yaptırmaktadır. Madran Gurme Süt ve Süt Ürünleri Gıda Ambalaj San. ve Tic. AŞ ile bu kapsamda çalışma yapılmıştır.

TUZ SKANDALI RASTGELE İKİ TENEKENİN AÇILMASI İLE FARK EDİLDİ! 

Şirketimiz ile Madran Gurme Süt ve Süt Ürünleri Gıda Ambalaj San. ve Tic. AŞ arasında akdedilen tam ve yarım yağlı beyaz peynir üretimini kapsayan fason üretim paketleme ve mamul alım sözleşmesine istinaden üretilen ve soğuk hava deposunda olgunlaşması için bekletilen ürünlerde, 17 Ağustos 2021 tarihinde kontrol amacıyla rastgele iki adet tenekenin açılması sonucu uygunsuz üretim yapıldığı anlaşılmış ve yerinde yapılan tespitlerde peynirlerin içerisinde lor ve tuz bulunduğu tarafımızca tespit edilmiştir.

SÖZLEŞME ŞARTLARINA AYKIRI ÜRETİM RAPOR EDİLDİ

Şirketimiz iç denetim direktörlüğü tarafından yapılan ilk tespitlere göre henüz piyasaya arz edilmemiş olan toplamda beş parti ürünün yukarıda belirtildiği şekilde sözleşme şartlarına uygun üretilmediği rapor edilmiştir. Bu tespitlerle birlikte iç denetim direktörlüğü; sözleşme şartlarına aykırı üretimin sorumlularıyla ilgili gerekli inceleme çalışmalarını başlatmıştır.

23 AĞUSTOS’TA ADLİ MAKAMLARA KEŞİF YAPTIRILDI

Konuyla ilgili olarak, hukuk birimimiz tarafından 23 Ağustos 2021 tarihinde delil tespiti yapılması için dava süreci başlatılmış ve adli makamlarca keşif yapılmıştır. Keşif sonucunda, tenekelerin içerisinde üst kısımda lor ismi verilen peynir türünün bulunduğu, tenekelerin alt kısmında ise tamamen tuz olduğu gözlemlenmiş ve bilirkişi tarafından resimlenmiştir. Bilirkişinin ayrıntılı raporu beklenmektedir. Haricen ticari dava süreci de başlatılmıştır.

ŞİRKETE NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN DOLAYI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Daha sonra ilk keşif zaptına ve denetçilerimiz tarafından tanzim edilen tespit tutanağına istinaden üretici firmanın yetkilileri ve sözleşmenin tarafları hakkında cumhuriyet başsavcılığına “nitelikli dolandırıcılık” suçundan suç duyurusunda bulunulmuştur.

TÜM HUKUKİ YOLLARA BAŞVURULDU

Yukarıda belirtilen söz konusu zararın tazmini amacıyla hukuk birimimiz tarafından teminatların paraya çevrilmesi dahil gerekli olan tüm hukuki yollara başvurulmuş olup tüm hukuki süreçler titizlikle yürütülmektedir.”

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.