Öz kızını istismar eden tarikat mensubuna tahliye

Öz kızını istismar eden tarikat mensubuna tahliye

Konya'da öz kızını istismar eden tarikat mensubu olduğu öne sürülen şahıs tahliye edildi. Davayı takip eden dernekten "Şu an anne ve tüm kızları için koruma kararı çıkarmak için uğraşıyoruz. Yazıklar olsun" açıklaması yapıldı.

Konya’da, 13 yaşındaki öz kız çocuğunu yıllarca cinsel istismara maruz bırakan, büyük bir tarikatın üyesi 45 yaşındaki bir babanın, diğer 5 kızı ile birlikte başka çocuklara da cinsel istismarlar gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

İki yıl önce başladığı belirtilen cinsel istismar olayında, baba 2005 doğumlu kızına istismarda bulundu, ardından ise kızını tehdit etti.

Konuyla ilgili yürütülen soruşturmanın ardından, baba 23 Temmuz’da gözaltına alınıp tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan, ayrıntıların da yer aldığı iddianamede yaşanan istismarla ilgili "2 yıl boyunca her ay mağdurun, babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğu, bir keresinde mağdurun annesinin küçük kardeşleriyle gezmeye gittiği, mağdur evde yalnızken, babası şüphelinin eve gelerek onu zorladığı…” ifadeleri kullanıldı.

Babanın istismarların ardından kızını tehdit ettiği belirtildi.

SERBEST BIRAKILDI

Temmuz ayında tutuklanan baba hakkında bugün tahliye kararı verildi.

Kararı duyuran Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Konya'da öz kızını istismar eden tarikat mensubu erkek hakkında az önce tahliye kararı çıktı. Şu an anne ve tüm kızları için koruma kararı çıkarmak için uğraşıyoruz. Yazıklar olsun. Bu düzen için tarikatçıları korumak çocukları korumaktan daha önemli. Pes etmeyeceğiz."

İşte o açıklamalar:

b2-40.jpg

Kaynak: KRT

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.