MSB’yi yalanlayan Emekli Subaylar Derneği'ne tebligat gönderildi

MSB’yi yalanlayan Emekli Subaylar Derneği'ne tebligat gönderildi

Emekli amirallerin açıklamasından sonra MSB’ye davet edilerek Bakanlıkça, “Bizi ziyaret edip bildiriyi kınadılar” denilen ve bunu yalanlayan Emekli Subaylar Derneği'ne denetim tebligatı gönderildi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı ve Yönetin Kurulu üyeleri, 5 Nisan 2021 tarihinde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Bakanlığa davet edilerek, TSK'nın faaliyetleri konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Milli Savunma Bakanlığı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nin emekli amirallerin bildirisini kınadığına ilişkin bir açıklama yapılmıştı.

k4-27.jpg

 

k5-15.jpg

Türkiye Emekli Subaylar Derneği, kamuoyuna yaptığı duyuruda, Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasını yalanlayarak, “Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır.” açıklamasını yapmıştı.

Ancak Türkiye Emekli Subaylar Derneği’ne bu açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığının oluru ve Ankara Valiliğinin emriyle 8 Nisan tarihinde genel denetim yapılacağına dair yazı tebliğ edildi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Milli Savunma Bakanlığımızın, bir siyasi partinin emri doğrultusunda yalan beyanda bulunmasını esefle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin her vatandaşının ülke çıkarları için açıklama yapma, fikir beyan etme hakkı vardır. Hiçbir güç bunun önüne geçemez. Darbelerin kaymağını yiyen, darbe hukukunu daha da ağırlaştırıp toplumun üzerinden silindir gibi geçen; 15 Temmuz darbe girişimine “lütuf” diyerek 20 Temmuz sivil darbesini gerçekleştiren, TBMM’nin kararlarını yok sayarak darbe yapmaktan çekinmeyen, Meclis’in kabul ettiği uluslararası sözleşmeleri bir gecede kaldıran AKP, kendini darbe mağduru göstermek için sinekten yağ çıkarmaya çalışıyor. Demokrasi vaadiyle iktidara gelen AKP,  gün gelip devran döndüğünde halka hesap verecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi. 
Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.