MİT kumpasında 9 ağırlaştırılmış müebbet hapis çıktı

MİT kumpasında 9 ağırlaştırılmış müebbet hapis çıktı

2012'deki 'MİT kumpası'na ilişkin 10'u tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada, karar açıklandı. 9 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

2012'deki 'MİT kumpası'na ilişkin 10'u tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada, karar açıklandı. 9 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, Kazım Aksoy, Erol Demirhan, Nuh Mehmet Damgacı, Ayhan Albayrak, Sebahattin Kaplan, Musa Metin ve Bilal İrice'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 7 Şubat 2012'deki ‘MİT kumpası’na ilişkin 18 sanığın yargılandığı davada, 10 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan karar duruşmasına, tutuklu 10 sanık ile başka suçtan tutuklu sanıklar ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Mahkeme, sanıklardan eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığa, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan gazeteci Mustafa Gökkılıç'ın ise "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından 8 yıl 4 ay hapisle çarptırılmasına hükmetti.

15 SANIK FİRARİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün MİT kumpasına ilişkin soruşturmada 15'i firari 34 sanık hakkında dava açmıştı. Mahkeme heyeti firari sanıklar Fetullah Gülen, Ali Rıza Tekinkaya, Bekir Kalaağası, Çetin Özgür, Hüseyin Civan, İlyas Şahin, Hüseyin Özkan, Kamil Bayram, Murat Karabulut, Muhammet Bekar, Murat Karkın, Murat Tokay, Ramazan Yılmaz, Serdar Bayraktutan ve Sunay Elmas'ın dosyalarını ayırmıştı. Sanıklardan Aykut Akbulut'un ise Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de yargılandığı belirtilerek, dosyası Ankara'daki mahkemeye gönderilmişti.

FETÖ'NÜN İLK KUMPASI

Savcılığın iddianame ve mütalaasında, emniyet ve yargı içine sızmış FETÖ'cülerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin çözüm sürecinde yürüttüğü politikalardan dolayı MİT'i terör örgütü PKK/KCK ile ilişki içindeymiş gibi göstermeye çalıştığı belirtiliyor. Dönemin İstanbul emniyetindeki ve özel yetkili savcılıkta görev yapan FETÖ mensuplarının, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu bazı görevlileri 7 Şubat 2012'de ifadeye çağırıp, tutuklamaya çalıştıkları anlatılıyor. İddianamede, 7 Şubat operasyonu için "FETÖ'nün seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelen ilk teşebbüsü" deniyor.,

Kaynak: Habervitrini

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.