menfez faresinden şok eden girişim

menfez faresinden şok eden girişim

FETÖ'cü hainden skandal son dakika girişimi! Komisyona gitmiş

FETÖ'cü suikastçı Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz son dakika hamlesi! 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast timinde yer alan ve KHK ile TSK'dan ihraç edilen eski Başçavuş Zekeriya Kuzu, görevine geri dönme talebiyle OHAL Komisyonu'na başvurdu. Kuzu, yakalandığı menfez nedeniyle 'menfez paşası' diye anılıyor. İşte FETÖ'cü hainin akılalmaz son dakika girişimi.

FETÖ'cü suikastçı Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz son dakika hamlesi! Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu, KHK ile meslekten ihraç edilenler ile kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin yapılan 126 bin 630 başvurudan 112 bin 310'unu karara bağladı. Başvuruların 99 bin 140'ını reddeden ve 13 bin 170'ini ise kabul eden Komisyon'da, 14 bin 320 müracaatın incelemesi ise sürüyor. Göreve dönmek için OHAL Komisyonuna, darbe teşebbüsünde bulunan ve yargılanan 300'den fazla üst düzey rütbeli askerin başvurduğu ortaya çıkmıştı.

Bu isimlerin birçoğu darbe girişimine fiili olarak katıldıklarının tespit edilmesi nedeniyle cezalandırıldı. OHAL Komisyonuna son olarak başvurduğu ortaya çıkan isim ise, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kurulan suikast timinde yer alan eski Başçavuş Zekeriya Kuzu oldu.

İÇ HUKUK YOLLARINI TÜKETMEK İÇİN

FETÖ'nün "Çiğli Üs İmamı" ve aramalarda yakalandığı menfez nedeniyle "menfez paşası" diye anılan Kuzu, Erdoğan'a yönelik suikast davasında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 82,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kuzu, komisyona başvurarak, görevine geri dönme talebinde bulundu. Kuzu'nun, OHAL Komisyonu'na, 'etkili bir iç hukuk yolu' olması nedeniyle başvurduğu değerlendiriliyor. Ret cevabı alması muhtemel olan örgüt mensupları iç hukuk yollarını tüketerek, yargılandıkları dosyaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşımayı amaçlıyor.

DARBECİ GENERALLER DE BAŞVURMUŞTU

Kuzu'nun izinden gittiği darbeci generaller arasında; eski Tuğgeneral Salih Kırhan, sözde Sıkıyönetim listesinde Bingöl Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan eski Tuğgeneral Yunus Kotaman, Diyarbakır'a atanan eski Tuğgeneral Savaş Beyribey, Kars'a atanan eski Tuğgeneral Ali Avcı, Bolu'ya sözde Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan eski Tuğgeneral İsmail Güneşer yer alıyor.

 

"CEHENNEMİ YAŞATACAĞIZ SİZE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele baskın ekibinde yer alan Kuzu, darbe gecesi burada rehin alınan koruma polislerine, "Cehennemi yaşatacağız size. Bunlar daha yeni başlıyor" diyerek küfürlü sözler sarf etmiş, "Hani inlerimize girecektiniz. Biz sizin ininize girdik" diyen bir isim olarak ön plana çıktı. Kuzu, polislere hitaben ayrıca, "Kafanızı kaldırdığınızda sizleri öldürürüz. Nerede o, hangi helikopterle gitti, hangi havalimanına inecek, ne zaman kalktı helikopter?" diyerek hakaret ve tehdit içerikli ifadelerde bulunmuştu.

Kaynak: Habervitrini

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.