Mehmet Ocaktan: Bu amiraller aynen Cumhur İttifakı gibi düşünüyor

Mehmet Ocaktan: Bu amiraller aynen Cumhur İttifakı gibi düşünüyor

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, "Bu amiraller hukuk ve özgürlükler konusunda da aynen Cumhur İttifakı gibi düşünüyorlar. Kavala, Gergerlioğlu gibi isimlerin hapiste çürümesini istiyorlar." dedi.

AK Parti Eski Milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, emekli amirallerin bildirisinde imzası bulunan Cem Gürdeniz'in "Mavi Vatan"ın mucidi olduğunu belirterek, "Gürdeniz daha önce bir video kanalında yaptığı konuşmasında iktidara ve “Türk Tipi” rejime övgüler diziyor, parlamenter sistemi yerden yere vuruyor. Diyor ki: “Ben zaten bu iktidarla görevimi fikirlerimle yapıyorum. Bu rejim çok güçlü bir rejim.” Görüldüğü gibi bu imzacı amirallerin önemli bir bölümü hiç de iktidardan farklı düşünmüyor, hatta “Mavi Vatan” hikayesinde olduğu gibi iktidara yol gösteriyorlardı." diye yazdı. 

KAVALA, DEMİRTAŞ VE GERGERLİOĞLU'NUN HAPİSTE ÇÜRÜMESİNİ İSTİYORLAR

Mehmet Ocaktan bugünkü "Yeter ki AK Parti-ulusalcı ittifakı zarar görmesin" başlıklı yazısının devamında, "Ayrıca unutmayalım, bu amiraller hukuk ve özgürlükler konusunda da aynen Cumhur İttifakı gibi düşünüyorlar. Ve Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Ahmet Altan, Ömer Faruk Gergerlioğlu gibi isimlerin hapiste çürümesini istiyorlar, çünkü bu isimler özgürlükçü ve hukukun üstünlüğüne inanıyorlar, üstelik “Mavi Vatan”cı da değiller…" ifadelerini kullandı. 

BAHÇELİ 313 GENERALE YAZDIRDIĞI MEKTUBUN MAHCUBİYETİ İÇİNDE

Mehmet Ocaktan, devamın şunları kaydetti: 

 

Bakmayın siz Bahçeli’nin bu kadar heyecanlandığına. Muhtemelen o 2004 yılında orduda fiili görevde olan 313 generale AK Parti iktidarını uyarmaları için yazdığı mektubun mahcubiyeti içinde olabilir. Dolayısıyla emekli amirallere yüklenmesini anlayışla karşılamak lazım.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI SON DERECE MAKUL VE YARALAYICI DEĞİL

Bu arada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın amirallerle ilgili konuşmasının satırları dikkatle okunduğunda, AK Parti ile ulusalcı-Avrasyacı ekip arasındaki ittifakın ip uçlarını daha net olarak görmek mümkün. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması son derece makul ve üslubu da kesinlikle yaralayıcı değil. Erdoğan’ın ifadeleri aynen şöyle: “Tartışmanın sebebi kesinlikle ifade özgürlüğü meselesi değildir. Buradaki isimlerin bir kısmı aynı görüşleri çeşitli medya mecralarında ve siyasi zeminlerde uzun süredir dile getirmektedir. Hiçbir isme medyadaki ve siyasi alandaki açıklamaları sebebiyle herhangi bir soruşturma açılmış veya benzeri işlem yapılmış değildir.”

 

ERDOĞAN AMİRALLERE DEĞİL DAHA ÇOK CHP'YE YÜKLENECEK

Normalde böyle bir fırsatı yakalayan Erdoğan meseleye yüksek perdeden girer ve bu bildirinin üzerinde adeta dans ederdi. Ama yapmadı. Neden? Muhtemelen ulusalcılarla sürdürdüğü ittifaka zarar gelmesini istemiyor olabilir. Konuşmasında da yer aldığı gibi bildiriyi CHP ile irtibatlandırarak amirallere değil, daha çok CHP’ye yüklenecektir.

YETER Kİ ULUSALCI-AVRASYACI MÜTTEFİKLERE BİR ŞEY OLMASIN...

Nitekim Süleyman Soylu anında bir irtibat icat etti bile… İmzacılardan dördünün CHP üyesi olduğunu belirten Soylu, “Eleştirebilirsiniz ama gece yarısı dönüp bize ültimatom veremezsiniz, verdirtmeyiz. Zihinlerinde en ufak böyle bir şey varsa darmadağın ederiz” dedi.

Kısacası aranan kan bulunmuştur, bundan sonra artık ulusalcı amirallerden çok CHP pataklanacaktır… Yeter ki ulusalcı-Avrasyacı müttefiklere bir şey olmasın…

Kaynak: Mİlli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.