KRT'nin haberi PTT'yi 'kısmi' harekete geçirdi ama...

KRT'nin haberi PTT'yi 'kısmi' harekete geçirdi ama...

PTT'nin Cumhurbaşkanlığı COVID-19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirlerle ilgili genelgeye uymadığını KRT'nin gündeme getirmesinden sonra PTT İstanbul Başmüdürlüğü 'kısmi' olarak harekete geçti. Ancak yine çalışanların mağduriyeti giderilmedi. Y

Cumhurbaşkanlığı COVID-19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirlerle ilgili genelgeyi geçtiğimiz günlerde yayımladı. Kamu kurumları bu genelge kapsamında çalışma saatlerini ve şartlarını esnetti.

Cumhurbaşkanlığı genelgesinde 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar da idari izinli olacak ve çalışma saatlerinin de 10:00 ile 16:00 arasında olması gerektiği belirtildi.

Ancak bu 2 maddeye PTT'nin uymadığı ortaya çıktı. Dün KRT'nin konuyu gündeme getirmesinden sonra PTT İstanbul Başmüdürlüğü 'kısmi' olarak harekete geçti. Ancak çalışanların mağduriyeti yine giderilmedi.

"ORUÇ TUTMAYANLARA SAYGISIZLIK"

10:00 - 16:00 arasında olması gereken çalışma saatleri 08:30 ile 16:00 olarak belirlendi. Öğlen aralarındaki bir saatlik yemek molası yarım saate düşürüldü. Çay molası ise konulmadı. İstanbul'da Haber-Sen'in 4 No'lu Şube Başkanı Gülseren Güngördü KRT'ye yaptığı açıklamada, "Bu herkese oruç tutun demektir. Oruç tutmayanlara saygısızlıktır. Yarım saatte yemek mi yenilsin çay mı içilsin, hangi ihtiyaçlar giderilsin?" diye sordu.

"YAZI GELMEDEN İŞE GELMEYİN"

Cumhurbaşkanlığı genelgesinde 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanların idari izinli sayılması maddesine de uyulmadığını belirten Güngördü, "İdari izinli sayılmak için PTT'de ölüm döşeğinde olmak lazım. Buradan arkadaşlara sesleniyorum, Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayımlandığı andan itibaren idari izinli sayılıyorsunuz. Amirinizin sizi yazılı şekilde çalışmaya çağırması gerekiyor. Yazı gelmeden, işe gelinmemeli" dedi.

"ÇALIŞANLARA EZİYET"

Güngördü, PTT İstanbul Bölge Başmüdürlüğü'nün "COVİD-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler" yazısının çalışanlara eziyet olduğunu belirterek, PTT'nin 2014'den beri kuruma doğru düzgün alım yapmadığını, çalışanlara büyük yük bindiğini söyledi.

"AŞIDA DA MAĞDUR OLDUK"

Salgına karşı en ön safta, halkla iç içe çalıştıklarını belirten Güngördü, koronavirüs aşısında da kendilerine öncelik verilmediğini dile getirdi. PTT'nin daha önceki Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine de uymadığını ifade eden Güngördü, PTT'de çalışanların yaşadığı mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi çağrısında bulundu, Haber-Sen olarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi. 

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.