Hoca'dan Karadayı'ya tarihi cevap

Hoca'dan Karadayı'ya tarihi cevap

Araştırmacı yazar İsmail Kahraman, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca ile 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı arasındaki tarihi diyalogu açıkladı.

Araştırmacı yazar İsmail Kahraman, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca ile vefatından kısa süre önce yaptığı röportajı yerel olarak yayın yapan Gebze Gazetesi'ndeki köşesine taşıdı.

Kahraman, gazetedeki köşesinden Erbakan Hoca ile 28 Şubat postmodern darbenin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı arasında geçen diyalogu açıkladı.

"İLK KEZ SİZİN DÖNEMİNİZDE ÇOK İYİ MAAŞ ALDIK"

Erbakan Hoca'nın Genelkurmay Başkanı Karadayı'ya başörtülüler üzerinden verdiği tarihi cevabı aktaran Kahraman, köşesinden şu ifadeleri kullandı:

"Necmettin Erbakan’a 28 Şubat darbesinin mimarlarından olan askeri kanat ile hiç görüşüp görüşmediğini sordum. Aldığım cevap çok ilginçti.

Bir gün Karadayı Paşa’nın kendisine gelip “Sayın Başbakanım biz ilk kez sizin döneminizde askerler olarak çok iyi maaş aldık. İlk kez sizin döneminizde maddi olarak rahat ettik. Biz sizlerden şikayetçi değiliz. Sizlere güveniyoruz.” Dedikten sora cebinden iki ayrı fotoğraf çıkarıp şu açıklamayı yaptı.

Fotoğraflardan birinde Fatih Çarşamba’da çekilen çarşaflı hanımlar yer alıyordu. Bu fotoğrafı gösteren Karadayı “Sayın Başbakan Türkiye’nin bu duruma düşmesinden endişe ediyoruz’’ dedikten sonra diğer fotoğrafı da gösteren Karadayı Paşa sözlerine şöyle devam etti.

"ÖRTÜLÜLERDEN VATANA MİLLETE ZARAR GELMEZ"

‘Bakın Sayın Başbakan benim ailemden de başı kapalı hanımlar var. Ben asker olarak babamın adına cami bile yaptıran bir Genelkurmay Başkanıyım. Babasının adına cami yaptıran paşa dine karşı olmaz’ dedi.

Karadayı Paşaya cevaben şunları söyledim.

Sayın Paşam siz fotoğraflarla bana geleceğinizi söyleseydiniz ben de size Almanya’nın başkenti Berlin’den çok sayıda çarşaflı hanım fotoğrafı gösterebilirdim. Sayın paşam örtülülerden korkmayın, onlardan devlete ve millete zarar gelmez diye cevap verdim."

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.