Ersan Şen'den çarpıcı sözler!

Ersan Şen'den çarpıcı sözler!

Prof. Dr. Ersan Şen, Gara operasyonunda şehit olan askerler üzerinden yaptığı değerlendirmeler gündemde şok etkisi yaptı.

Irak'ın Gara bölgesinde 13 güvenlik görevlisinin PKK terör örgütü tarafından şehit edilmesi sonra Prof. Dr. Ersan Şen'den dikkat çeken çıkış geldi.

Habertürk'te Kübra Par'ın 'Açık Ve Net' programında Gara'da güvenlik görevlilerinin şehit olması üzerinden Türkiye'nin kutuplaştığını belirten Prof. Dr. Şen, “Ulusal yas ilan edilseydi, siyasetçiler bu tartışmaya giremeyecekti. Burada bile birleşemedik. Benim gördüğüm, rehine operasyonunda dışarı bilgi sızmış. Etkin bir soruşturmayla hukuki sorumluluk olup olmadığına bakmalıyız” dedi.

"GARA OPERASYONUNU KİM YA DA KİMLER SIZDIRDI?"

Ayrıca konuşmasının devamında Gara operasyonunun bir rehine operasyonu olduğunu ifade eden Şen, operasyon bilgisinin sızdırıldığını vurguladı.

Ersan Şen'in değerlendirmeleri, şehit edilen 13 güvenlik görevlisiyle beraber kurtarma operasyonunda 3 askerin şehit olmasına neden olan Gara operasyonuna dair " Operasyon bilgisi kimler tarafından nasıl sızdırıldı" sorusunu gündeme getirdi.

Öte yandan program konuklarından hukukçu Dr. Ramazan Arıtürk ise "Bu tür operasyonlarda maalesef Amerika'ya bilgi veriliyor" diyerek dikkat çekti.

Diğer yandan operasyon bilgisinin içerden sızdırılması konusunda da herhangi bir zafiyetin olup olmadığı ise merak konusu oldu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.