Erbakan hoca rahmetle anılıyor

Erbakan hoca rahmetle anılıyor

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, rahmetle anılıyor. Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, bugünkü yazısında 'Hicretin kutlu olsun hocam!' başlıklı yazıyı kaleme aldı.

Erbakan Hoca Haftası farklı etkinlikler ve faaliyetlerle devam ediyor.

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, rahmetle anılıyor.

Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, bugünkü yazısında, Erbakan hoca hakkında, Almanya/Hamburg’tan

Ahmet Avcı’nın son derece çarpıcı görüşlerine, duygularına yer verdi.

Adnan Öksüz’ün, “Hicretin kutlu olsun hocam!” başlıklı yazısı şöyle:

“Bir bilim adamı, motor mühendisi olarak tüm dünyevî imkânlar ayağının altına serilmişken, hepsini elinin tersiyle itip onca hocaların, din görevlilerinin ve ilahiyatçıların yap(a)madıkları Mushaf’ı açıp cihat ayetlerini en yüksek perdeden dile getirmek…
Dolayısıyla her türlü haksızlığa, yalana, iftiraya ve yasaklara maruz kalmak. Bunların hiçbir önemi yoktu.
Çünkü dünyevî üzüntü ve sevinçler, dünyevî zafer ve mağlubiyetler hep geçici idi. Önemli olan ebediyen kalıcı olanın sırrını yakalamaktı. Daha da önemlisi Allah (C.C.) rızasını kazanmaktı.
Erbakan Hoca’nın, yanında bulunan kadim dava arkadaşlarından Lütfü Doğan’a seslenerek dudaklarından dökülen son cümlesi şu oldu:
“Hakk’a yürüyoruz hoca...”
Takvimler 27.02.2011’i gösteriyordu… Soğuk bir Şubat günüydü. Milli Görüş camiasının ve tüm İslam coğrafyalarındaki mazlum ve mağdurların “savunan adam”ı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ebediyete irtihal etti.
Yarım asırdır ırkçı emperyalizme, faşizme, hoşgörüsüzlüğe ve sömürüye karşı direnen süvari, kölelikten kulluğa yürüyüş destanını yeniden başlatan, mazlum ve mağdur coğrafyalara yeniden umut aşılayan lider geride hafızalarda silinmez izler bırakarak sonsuzluğa gitti.
Vasiyeti üzerine devlet töreni istememişti.
Cenazesini, uğruna 85 yıllık ömrünü adadığı halkının uğurlamasını arzu etmişti ve arzu ettiği gibi de oldu.
Kimler yoktu ki son yolculuğunda. Dünyanın her tarafından, İslam coğrafyasından ve ülkenin dört bir köşesinden iki milyonu aşkın insan seli akın akın akıp gelmişti.
Kimler yoktu ki son yolculuğunda… Cumhurbaşkanı, Meclis başkanı, Başbakan, bakanlar, siyasi parti başkanları, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, büyükelçiler, belediye başkanları ve toplumun her kesiminden insanların yanı sıra 60 ülkeden cemaat ve hareket lider ve temsilcileri…
Yüzbinlerin yüzünde bir lideri, bir bilim adamını, bir vatanperveri, bir kadim dostu, bir dava adamını, nazik ve dürüst bir insanı kaybetmenin derin üzüntüsü vardı.
Son vedası sanki bir miting gibiydi… Her kesimden farklı düşünceden yüzbinleri aynı meydanda bir araya getirmişti ama o suskundu bu sefer. Son mesajını musalladan veriyordu.
Savaşın, çatışmanın, sömürünün, baskı ve tahakkümün, çifte standardın değil, diyalogun, barışın, eşitliğin, adaletin, insan haklarının ve özgürlüğün yani kısacası “insan olabilmenin idrakinde başka bir dünya mümkün”!
Ülke hocasını uğurluyordu son yolculuğuna…
Milyonların ağzından çıkan “Tekbir” oluyor tek bir ses: “Hicretin kutlu olsun hocam!” (Ahmet Avcı, Hamburg/Almanya)
TRT’NİN ERBAKAN BELGESELİ
* Milli Görüş Lideri, Refah-Yol Başbakanı, büyük devlet adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan hakkında hazırlanan TRT belgeselinin, Erbakan Hoca’mızın vefat yıldönümü olan 27 Şubat 2021 Cumartesi, yani yarın akşam TRT ekranlarında olması bekleniyor. Şayet TRT’nin yayın akışında bir değişiklik olmazsa…
Belgeselde, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı, önceki İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk, yıllarca Erbakan Hoca’mızın en yakınında bulunan isimlerden İbrahim Titiz, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve öteki bazı isimlerin görüş ve düşüncelerine yer veriliyor.”

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.