Avşa Adası

Avşa Adası

​​​​​​​Avşa Adası, Marmara denizinin güneyinde bulunan bir adadır. Yer şekillerin yaşanmasında ve ana kayanın parçalanmasıyla Kapıdağ yarımadasına bitişik olan Avşa Adası ayrılmaya başlamıştır.

 

Avşa Adası, Marmara denizinin güneyinde bulunan bir adadır. Yer şekillerin yaşanmasında ve ana kayanın parçalanmasıyla Kapıdağ yarımadasına bitişik olan Avşa Adası ayrılmaya başlamıştır. Derinliği 30 metreye yakın ayrıca sakin zamanlarda bu adayı izlemek oldukça zevklidir. Yüzölçümü 36 kilometre kare olan görülmeye değer bir manzaradır.

Avşa Adası'nın Bitki Örtüsü

Adanın bitki örtüsü çok yaygın bir bağcılık tarımı mevcuttur. Bağcılık oldukça gelişme göstermiştir. Ada genellikle asma ile doludur. Adanın diğer tarafları ise çalılar, dikenli veya otsu olan bitki toplulukları mevcuttur. Beyaz zambaklar ile çiçekler Avşa Adası'nın bitki örtüsüdür. Bölgeye has adakarası üzümü ile meşhurdur. Zamanla ada halkı üzüm bağcılığı yerine tarımsal faaliyetlerini zeytinciliğe çevirsede Avşa'da halen üzüm bağlarından yaz aylarında hasat yapılabilmektedir.

Avşa Adası'nda Gezilecek Yerler

Avşa Adası'nda gezilecek yerler arasında en popüler bölge Türkeli köyü diyebiliriz.  Adanın her bir yanı koylarla çevrilmiştir. Gezi motorları veya kendi isteğinizle de kolayca gezebilirsiniz. En ünlü mekanlar arasında çınar köyü, mavi köy, manastır, beyaz saray, yiğitler köyü, değirmen, kumburnu ve altın kum gibi yerleri sıralayabiliriz. Eğer adanın içinde istediğin yerlere gitmek istiyorsanız ufak trenleri kullanabilirsiniz. Adanın kumsalı bir başka, dantel gibi iyice işlenmiş koylarda gezebilirsiniz. Yemyeşil olan sahil şeridiyle güneşin batışını izleyen insanlar her zaman tercih ettiği mekanlar arasındadır. Sahilin yanlarında bulunan cafe, müzikholler, barlar, sık sık söylenen müzik sesleriyle yöreye özgü şarap çeşitleri yudumlayarak tadını çıkartabilirsiniz. Gecenin nasıl geçtiğini hiçbir şekilde anlamazsınız.  Avşa Adası'nın her farklı yerleri ve güzellikleri tam 24 saat içinde iki gününde aynı anada yaşandığı söylemek abartı sayılmaz.

​​​​​​​

Avşa Adası'nın İklim Özellikleri

Avşa Adası'nın ikliminden bahsedecek olursak Marmara’nın orta bölümü de bulunmaktadır. Hem Akdeniz hem de Karadeniz iklimine sahip bir adadır. Yaz mevsiminde sıcaklık ortalama 30 dereceye kadar çıkabilmektedir. İki ayrı iklim özelliğine ait olduğu için özellikle yazın kuzeyde sık esen rüzgarlı havada köpüklü denize dalmak herkesin hayali haline gelmiştir. Adanın en güzel ve keyifli tarafı da bu iklime sahip olmasıdır. Yaz ayında uzun süre denize girebilmektedir. https://www.avsaisland.com sayfasından da Avşa Adası hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avşa Adası'nda Konaklama

Ada genelinde 1000'den fazla pansiyon,apart yada kiralık ev yer almaktadır. Popüler pansiyonlar arasında Cane Motel, Uludağ Apart, Anı Motel, Ertol Apart, Yüksel Motel, Lara Zeynep Apart yer almaktadır. Avşa Adası pansiyon fiyatları kişi başı 75 TL'den başlamaktadır. Erken rezervasyon fırsatlarında indirim seçenekleri de sunan pansiyonlar arasından bugün sizde rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.